Mediji

Svet za konkurenčnost: mešani odziv zbornic

Sklepi ponedeljkovega Sveta za konkurenčnost so povzročili mešan odziv Eurochambres, združenja evropskih zbornic, katerega članica je tudi Gospodarska zbornica Slovenije. Razlog je v tem, da sicer po eni strani zajema vrsto pomembnih vsebinskih ukrepov na področju notranjega trga, hkrati pa je besedilo zelo nejasno glede pametne zakonodaje.


Oprijemljiv napredek na notranjem trgu

Eurochambres je pozdravil usmerjenost sklepov s področja notranjega trga na izvajanje obstoječe zakonodaje in je podprl stališče, da članice EU pri tem spoštujejo načelo vzajemnega priznavanja.


Podprl je tudi stališča v zvezi s storitveno direktivo, z jasnimi priporočili za izboljšanje uporabe ocen sorazmernosti in oblikovanja enotnih kontaktnih točk, ki predstavljajo pomembno orodje za podjetja.

Pametna pravna zakonodaja še vedno nejasna

Zaključki glede pametne zakonodaje pa Eurochambres niso prepričali, saj ni bilo mogoče ugotoviti napredka oz. omembe vrednih novih ukrepov med številnimi pobudami, na katere se je besedilo sklicevalo.

Več informacij: http://www.eurochambres.eu/DocShare/docs/1/HKKDPCNDJOGMCLKCBHDPGLPMGG9T4P1DV6V65DUD6N5H/EUROCHAMBRES/docs/DLS/49-CompetitivenessCouncil_3Dec2013-2013-00803-01.pdf

 


Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.