Mediji

Slovenski izvozniki v Belorusiji

V Minsku se danes in jutri mudi 21-članska gospodarska delegacija iz Slovenije, ki se bo v okviru svojega obiska Belorusije udeležila poslovne konference in individualnih pogovorov s tamkajšnjimi podjetji. Delegacija v organizaciji Javne agencije SPIRIT, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarske zbornice Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve bo potekala v času zasedanja meddržavne mešane komisije v Minsku.

Namen poslovnega obiska, ki bo vključeval tudi individualne programe za podjetja ter ogled uspešnih beloruskih podjetij, je spodbuditi oziroma okrepiti poslovne stike med slovenskimi in beloruskimi podjetji ter poiskati možnosti za vzpostavitev poslov tudi v navezavi s tamkajšnjimi institucijami. Podjetja bodo namreč lahko ob tej priložnosti sodelovala tudi v mešani komisiji, kjer se bodo imela priložnost srečati s predstavniki beloruskih institucij in spregovoriti o konkretnih poslovnih priložnostih. Te se predvsem kažejo na področju energetike, kmetijstva, prometa, turizma in inženiringa.

Sicer pa imata Slovenija in Belorusija že tradicionalno dobre gospodarske odnose. Blagovna menjava med državama je lani znašala nekaj manj kot 60 milijonov evrov, kar je rekordna vrednost blagovne menjave med državama, veliko večino menjave pa predstavlja slovenski izvoz v Belorusijo.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.