Mediji

Predstavniki slovenskih podjetij se bodo srečali s poljskimi gospodarstveniki v Krakovu, 16. in 17. december 2013

Predstavniki slovenskega gospodarstva bodo v okviru poslovne delegacije, ki bo 16. in 17. decembra obiskala mesto Krakov – drugo največje poljsko mesto in pomembnem center poljske industrije, izvedeli, kako Poljakom uspeva kljubovati krizi in kakšne so možnosti za medsebojno gospodarsko sodelovanje. V okviru obiska bo organizirana poslovna konferenca z individualnimi razgovori med slovenskimi in poljskimi podjetji, ki jo bo organizirala Gospodarska zbornica iz Krakova, potrjen pa je tudi obisk posebne ekonomske cone v Krakovu. Delegacijo organizirajo Javna agencija SPIRIT, Gospodarska zbornica Slovenije in Veleposlaništvo RS v Varšavi.

Blagovna menjava med Poljsko in Slovenijo je v lanskem letu presegla 1,1 milijardo evrov, letošnje napovedi pa kažejo, da bi lahko dosegli celo rekordno vrednost. Poljska predstavlja nedvomno pomemben izvozni trg za naša podjetja, saj predstavlja sedmo državo po vrsti kamor naša podjetja izvažajo, pri čemer predstavlja ta 38 milijonski trg tri odstotke našega izvoza.

Hkrati ta država omogoča sodelovanje tudi s regijo Vzhodne Evrope, Južnega Kavkaza in Srednje Azije, nenazadnje tudi s svojimi štirinajstimi posebnimi ekonomskimi območji lahko predstavlja poslovni izziv tudi za slovenska podjetja

Poljsko gospodarstvo je verjetno eno redkih, ki ga gospodarska kriza ob koncu preteklega desetletja ni prizadela v (pre)veliki meri. Recesiji se je Poljska izognila predvsem na račun domačega povpraševanja, finančnih sredstev, ki jih ta država koristi na račun evropskih skladov, predvsem pa tujih vlagateljev, katerim Poljska predstavlja enega najbolj zanimivih trgov v svetovnem merilu.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.