Mediji

Združenje igralništva Slovenije vidi perspektivo: 1000 NOVIH DELOVNIH MEST V IGRALNIŠKI DEJAVNOSTI

Ljubljana, 5.3.2014 - Novi izvršilni odbor Združenja igralništva Slovenije pri Turistično gostinski zbornici Slovenije (pri GZS) ugotavlja: če bi država izvajala Strategijo razvoja iger na srečo, ki jo je 16.12. 2010 sprejela Vlada RS, ter bi s spodbudnejšim poslovnim okoljem naredila igralništvo spet konkurenčno sosednjim državam, bo to spodbudilo izvoz ter ustvarilo nova delovna mesta.

Tako pa nekoč cvetoča igralniška dejavnost samo še hira. Igralniške gospodarske družbe si vztrajno prizadevajo sodelovati in pomagati pri pripravi nove sodobne igralniške zakonodaje, ki bo slovensko igralništvo spet postavila ob bok avstrijskemu, italijanskemu in hrvaškemu v hudem boju za goste na globalnem igralniškem trgu. Toda pristojne službe pripravljajo novi zakon o igrah na srečo brez sodelovanja s stroko in tudi brez upoštevanja Strategije razvoja iger na srečo. Zakon, ki je v postopkih usklajevanja, bo situacijo še poslabšal.

Dejstvo je, da je igralništvo pomembna turistična in izvozna gospodarska dejavnost. Še leta 2008 je zaposlovala 3000 delavcev, vendar so jih v petih letih morali tretjino (1000) odpustiti zaradi vse manj konkurenčnih pogojev poslovanja. Igralništvo je nekoč predstavljalo skoraj četrtinoturističnega izvoza. Združenje igralništva Slovenije, v katerem so predstavniki velikih igralnic in igralnih salonov, verjame, da ima Slovenija možnosti in priložnost razvijati konkurenčno igralništvo. Dober zakon o igrah na srečo bo spodbudil nov razvoj igralništva, ob tem pa zagotovil nova delovna mesta z najvišjo dodano vrednostjo že v naslednjem srednjeročnem obdobju.

Združenje igralništva Slovenije bo snovalce zakona o igrah na srečo pozvalo, da ta pomembni predpis skupaj izboljšajo. Novi predsednik Združenja igralništva Slovenije je Tomaž Repinc, HIT d.d., podpredsednika pa sta Mitja Peternel, Casino Portorož d.d. in Srečko Rožman, Stava d.d., Maribor.

Tomaž Repinc, predsednik Združenja igralništva Slovenije

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.