Mediji

Donum Dulce nagrajeno kot najboljše dijaško podjetje

Ljubljana, 8. maj 2014 – 11 dijaških podjetij se je danes predstavilo na prvem sejmu dijaških podjetij, ustanovljenih v programu Moje podjetje. Sejem je potekal na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), ki je tudi ena izmed pokroviteljev današnjega dogodka. Za podjetje leta je komisija razglasila Donum Dulce.

Na današnjem sejmu se je predstavilo 11 dijaških podjetij, ustanovljenih v programu Moje podjetje. Komisija jih je ocenjevala po kriterijih predstavitve na odru, poročila, stojnice, prodajanega izdelka ter inovativnega izdelka. Nagrado za podjetje leta je prejelo dijaško podjetje Donum Dulce. Julija se bo udeležilo evropskega sejma in tekmovanja v Estoniji.

Predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, je ob tej priložnosti poudaril pomen inovativnosti in dejal, da zvedavost in iniciativa idej v šoli še vedno nista dovolj nagrajeni. Vendar pa so nekatere šole prepoznale pomembno vlogo, ki jo imajo pri spodbujanju podjetniške klime med učenci in ravno danes na zaključni prireditvi pilotnega projekta nagrajujejo dijaška podjetja. Vsekakor pa je po njegovih besedah za talente danes več priložnosti kot kdaj koli prej.

Dogodka se je udeležilo prek 130 slovenskih dijakov ter njihovih mentorjev, kar kaže na rastoči podjetniški duh med mladimi.

***

Več o programu Moje podjetje (Company Program)

 

Program je zasnovan po metodi učenja z delom v okviru neprofitne organizacije JA Worldwide in ponuja izzive na različnih področjih poslovnih procesov. V šolskem letu 2013/2014 poteka pilotno na šestih srednjih šolah. S programom dijaki spoznajo organizacijsko strukturo podjetja in lastno vlogo v njej, vire financiranja, analizo trga, oblikovanje prodajne cen, temeljne dokumente podjetja, trženje in prodaja izdelkov oz. storitev, osebni akcijski načrt in postopke ob zaprtju podjetja. Mladim v enem letu omogoči, da prehodijo celotno pot od ideje do ustanovitve podjetja, poslovanja in zaprtja podjetja ter delitve realnega zaslužka. Program Moje podjetje izvaja Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.