Mediji

Subvencionirane študentske in dijaške mesečne vozovnice brez podpisa pogodb za meseca maj in junij jutri ne bodo v prodaji

Ljubljana, 20. maja 2014 - Od Vlade RS in pristojnega ministrstva za infrastrukturo in prostor danes, 20. maja 2014, do 14. ure zahtevamo pisni odgovor o zagotovitvi sredstev za subvencioniranje študentske in dijaške mesečne vozovnice do konca leta 2014 kot tudi sredstva za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem prometu.

V nasprotnem primeru bomo jutri, 21. maja 2014, uporabnike in javnost obvestili, da do podpisa pogodb subvencioniranih študentskih in dijaških mesečnih vozovnic za mesec junij ne bo v prodaji.

Vlada RS sicer prek medijev že od prejšnjega tedna zagotavlja sredstva za subvencioniranje študentskih in dijaških mesečnih vozovnic, vendar do danes še vedno ni bilo poziva k podpisu pogodb, ki bi prevoznikom – koncesionarjem pravno formalno omogočila prodajo subvencioniranih vozovnic. Prodaja subvencioniranih vozovnic za mesec junij pa bi se morala začeti že jutri.

Predstavniki sekcije za javni prevoz potnikov v linijskem in prostem cestnem prometu, ki deluje v okviru Združenja za promet pri GZS, predstavnik Sekcije za promet pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije, predstavnik podjetja Ljubljanski potniški promet d.o.o. in predstavnik podjetja SŽ-Potniški promet d.o.o. zato pozivamo vlado in pristojno ministrstvo k pisnemu odgovoru o zagotovitvi sredstev danes do 14. ure, saj v nasprotnem primeru jutri ne bomo začeli s prodajo subvencioniranih dijaških in študentskih vozovnic za junij.

V primeru, da ne bo zagotovljenih potrebnih sredstev za izvajanje gospodarskih javnih služb, bomo v naslednjih dneh pričeli tudi s postopki zazaustavitev izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem prometu v Sloveniji.


Novinarska konefernca na GZS
21. maja 2014

Dodatne informacije: Robert Sever, direktor, GZS-Združenje za promet
Tel. 01 5898 231, robert.sever@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.