Mediji

Z jutrišnjim dnem v prodaji subvencionirane mesečne vozovnice za študente in dijake

Ljubljana, 27. maj 2014 - Predstavniki izvajalcev železniškega in cestnega potniškega prometa so na današnjem sestanku sklenili, da na podlagi pisnih zagotovil kabineta predsednice Vlade RS in zagotovil ministra za infrastrukturo in prostor ter zaradi skrbi za potnike v sredo, 28. maja, začnejo s prodajo subvencioniranih mesečnih vozovnic za študente in dijake.

Obenem zahtevajo, da se v skladu s pisnimi zagotovili kabineta predsednice Vlade RS in tudi osebnimi zagotovili predsednice Alenke Bratušek, zagotovijo tako finančna sredstva za subvencioniranje študentskih in dijaških mesečnih vozovnic, kot tudi sredstva za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v cestnem prometu in železniškem potniškem prometu do konca leta 2014.

Podpis pogodb za prodajo subvencioniranih mesečnih vozovnic za študente in dijake ter finančnih aneksov za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v cestnem prometu in v železniškem potniškem prometu do konca leta 2014 se pričakuje najkasneje do 10. junija 2014.

Na današnjem sestanku so sodelovali predstavniki Sekcije za javni prevoz potnikov v linijskem in prostem cestnem prometu pri Gospodarski zbornici Slovenije, predstavnik Sekcije za promet pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije, predstavnik Ljubljanski potniški promet d.o.o. in predstavnik SŽ- Potniški promet d.o.o..

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.