Mediji

Podeljena nagrada EuroCloud Award

Letos je bila na GZS že četrtič podeljena nagrada EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku. Zmagovalci slovenskega tekmovanja pa bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami evropsko EuroCloudnagrado.

Gospodarska zbornica Slovenije – Izvozno prebojna sekcija ZITex in Zavod e-Oblak (EuroCloud Slovenija) sta 18. 6. 2014 na konferenci EuroCloud Day 2014 na GZS že četrtič podelila nagrade EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku. S podeljevanjem nagrad želimo še bolj spodbuditi razvoj storitev v oblaku, ki bodo prebile slovenske meje in se uveljavile na svetovnem trgu.

Na razpis je prispelo 8 prijav podjetij s svojimi storitvami v oblaki v 5 kategorijah:

1. Najboljša storitev v oblaku
2. Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v gospodarstvu
3. Najboljši primer izboljšanja učinkovitosti podjetja z uporabo storitev v oblaku 
4. Najbolj inovativna storitev
5. Najboljše slovensko Startup podjetje

Prijave je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Marko Šmid (direktor poslovnega razvoja - SRC d.o.o.), Matej Rus (višji predavatelj na Univerzi Maribor), Boštjan Rubežnik (IT direktor - Akrapovič d.d.), Mitja Vavpotič (poslovni razvoj - Xlab),Dušan Zupančič, direktor ZIT (GZS) in Dalibor Baškovč (direktor Zavoda e-Oblak – EuroCloud Slovenija). Pri ocenjevanju je komisija uporabljala kriterije , ki jih uporabljajo tudi v vseh ostalih državah, članicah EuroCloud Europa. Izmed prijav v posamezni kategorij je komisija najprej izbrala finaliste ter nato med njimi prejemnike nagrad.

Več v pripetem dokumentu.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.