Mediji

Objavljamo Gospodarsko agendo za novo Vlado RS

Slovenija se v zadnjih, skorajda že šestih letih ni uspela izviti iz krize. Kljub rasti bruto domačega proizvoda (BDP) v zadnjih mesecih in kljub napovedi rasti BDP v letošnjem in prihodnjem letu Slovenija še vedno zaostaja za pozitivnimi gibanji v njeni okolici. To pomeni, da še naprej izgubljamo konkurenčno moč, s tem pa tudi realne osnove za večjo blaginjo v državi.
 
Gospodarska zbornica Slovenije je pripravila Gospodarsko agendo za novo Vlado RS. O njej bo tekla razprava na razširjeni seji UO GZS v četrtek z začetkom ob 14h. Gospodarska agenda GZS za novo Vlado RS temelji na štirih ključnih ugotovitvah:
 
1. V Sloveniji nujno potrebujemo nova delovna mesta v gospodarstvu.
2. Ta bodo mogoča samo z novim razvojnim zagonom.
3. Nov razvojni zagon ni mogoč brez znižanja obremenitev gospodarstva.
4. Obremenitev gospodarstva ni mogoče znižati brez strukturnih reform.  
 
Gospodarsko agendo GZS za novo Vlado RS, katere cilj je vzdržna kombinacija ukrepov za izhod iz krize in večjo gospodarsko uspešnost Slovenije, najdete na povezavi >>>
 
Skrajni čas je, da se slišijo in končno tudi bolj upoštevajo glasovi in argumenti predstavnikov gospodarstva. Pred predstavniki politike želimo jasno poudariti, kaj moramo v državi storiti, da bo gospodarsko okolje bolj prijazno, gospodarstvo uspešnejše, državljani pa bolj zadovoljni, ker bo na voljo več delovnih mest. 
 
Vabimo vas, da nam pošljete vaša mnenja, komentarje in vprašanja na info@gzs.si.

Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.