Mediji

70 podjetij na B2B srečanjih Slovenija-Italija

Ljubljana, 19.11.2014  -Na GZS so danes v organizaciji Agencije ICE Ljubljana, Združenja gospodarskih zbornic Regije Furlanije Julijske krajine in Gospodarske zbornice Slovenije potekala B2B srečanja med 30-imi italijanskimi podjetji in 40-imi slovenskimi podjetji, ki so imela preko 300 sestankov. V Slovenijo so prišla predvsem podjetja iz področja gradbeništva in notranje ter zunanje opreme, nekaj pa še iz prehrambenega sektorja, informacijske tehnologije in po eno iz kovinske industrije ter zlatarstva.

Pretežno je bil interes italijanskih podjetij iskanje kupcev ter distributerjev za svoje proizvode, pa tudi možnosti dolgoročnega poslovnega sodelovanja. Delegacijo italijanskih podjetij sta vodila predsednika Gospodarskih zbornic Pordenone in Gorica, g. Giovanni Pavan in g. Gianluca Madriz. Po njunem mnenju je priložnosti za sodelovanje še veliko, predvsem pri oblikovanju skupnih nastopov tistih podjetij obeh držav, ki so sposobna oblikovati dodano vrednost v nadgradnji obstoječe proizvodnje in znanju obeh partnerjev. Zlasti so to področja kovinske in elektro industrije, pohištva in prehrane. Tako se je na primer v regiji Collio že oblikoval skupen konzorcij »Consorzio Tutela Vini DOC Collio« proizvajalcev slovenskih in italijanskih vin in prenosa znanja. Možnosti so tudi v turizmu in navtiki.

 

Upoštevaje velik interes na obeh straneh in glede na rezultate današnjih srečanj, bodo tako italijanski kot slovenska gospodarska zbornica iskale možnosti nadgradnje tovrstnih srečanj tudi v letu 2015.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.