Mediji

Arhiv: Podeljeni nagradi za najboljšo poslovno knjigo 2014

Ljubljana, 28. november 2014 – V okviru 30. slovenskega knjižnega sejma sta Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Združenje Manager dvema knjižnima deloma podelila nagrado Najboljša poslovna knjiga 2014. Za nagrado je bilo izbrano delo slovenskega avtorja Antona Komata, Potniki na ladji norcev – Umetnost preživetja, kot delo tujega avtorja pa Ekonomija dobrega in zla, Tomáša Sedláčka.

Na podlagi pregleda novejših izdaj knjig, ki so bile razstavljene na knjižnem sejmu, so se v ožji izbor komisije, sestavljene iz predstavnikov GZS in Združenja Manager, uvrstile knjige:

  • Ekonomija dobrega in zla, Tomáš Sedláček
  • Potniki na ladji norcev - Umetnost preživetja, Anton Komat
  • David in Goljat: Outsiderji, neprilagojenci in umetnost boja z velikani, Malcolm Gladwell

Vse tri knjige se navezujejo na moralne vrednote in dogajanje v zgodovini. Izpostavljene so času primerne zgodbe vrednot, ki prehajajo vedno bolj v pozabo, saj ljudje v prvi vrsti gledajo na individualne koristi.

Komisija je želela izpostaviti vse tri knjige, saj predstavljajo izredno dobro čtivo za vsakega posameznika, ne le za ekonomiste. Za nagrado sta bili izbrani delo slovenskega avtorja Antona Komata, Potniki na ladji norcev – Umetnost preživetja, ter delo Ekonomija dobrega in zla, tujega avtorja Tomáša Sedláčka.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.