Mediji

Arhiv: Protest proti dodatnim dajatvam pred Vlado RS

Ljubljana, 16. december 2014 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo skupaj s sindikatom Pergam in vodstvi prizadetih podjetij organizirala protestni shod pred poslopjem Vlade RS.

Kot je znano, je GZS zaradi napovedi dodatnih obremenitev gospodarstva že 2. decembra 2014 prekinila pogajanja za Socialni sporazum za gospodarsko rast in nova delovna mesta 2015-16. V zadnjih dneh smo intenzivno poskušali Vlado RS prepričati, naj ne obremenjuje dodatno gospodarstva, ker s tem ogroža delovna mesta, sproža nevarnost selitve proizvodnje v tujino in daje napačne signale potencialnim investitorjem v Sloveniji, kar je ključnega pomena za obstoj zdajšnjih in nova delovna mesta.

GZS do danes ni prejela informacije, da se je Vlada RS odrekla nameri, da bi dodatno obremenjevala gospodarstvo. Zato se je GZS skupaj s Konfederacijo sindikatov Slovenije Pergam odločila, da bo dne 23. 12. 2014 ob 11. uri organizirala protestni shod pred Vlado RS proti dodatnim dajatvam.

Na shodu pričakujemo tako predstavnike vodstev podjetij, podpisnikov peticije proti novim obremenitvam z dne 2. decembra 2014 iz vrst drugih sindikatov kot tudi številne delavce.

Več: Stališče do uredbe o CO2 dajatvah

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.