Mediji

Arhiv: GZS: Strateška skupina predstavnikov podjetij v tuji lasti

Ljubljana, 11. marca 2015 - Predstavniki podjetij v tuji lasti so na včerajšnjem prvem skupnem srečanju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) predlagali formalno ustanovitev strateške skupine pri GZS.

V kratkem bo na GZS ustanovljena strateška skupina predstavnikov podjetij v tuji lasti. Namen te skupine bo s svojimi izkušnjami deliti dobre prakse in predlagati spremembe za izboljšanje poslovnega okolja v Sloveniji. Cilj te strateške skupine in GZS bo prispevati k večji privlačnosti blagovne znamke Slovenije za vlagatelje. Slovensko poslovno okolje namreč v globalni tekmi tekmuje za čim večjo pogačo investicij in čim večjo konkurenčnost gospodarstva s poslovnimi okolji v drugih državah.

Predstavniki podjetij, ki sodijo v sestavo znanih globalnih in regionalnih skupin, so na včerajšnjem prvem srečanju med drugim izpostavili naslednje prioritetne tematike za izboljšanje poslovnega okolja in posledično večjo konkurenčnost v Sloveniji:

  - kakovostnejši razvoj znanja in kompetenc v Sloveniji,

  - dinamični razvoj raziskav v povezavi z mednarodnimi partnerji,

  - pomen dobrega menedžmenta, ki ostaja ali prihaja v Slovenijo,

  - davčno prijaznejše okolje,

  - prenos dobrih praks v državo,

  - prijaznejše vzdušje do mednarodnih vlagateljev.

GZS želi s formalnim oblikovanjem strateške skupine predstavnikov podjetij v tuji lasti pripomoči k temu, da bo Slovenija v prihodnosti pogumneje privabljala vlagatelje, ne glede na njihovo poreklo, ki bodo intenzivneje prispevali svoj delež na poti h konkurenčnejšemu gospodarstvu. S tem pa tudi k dolgoročnim kakovostnim delovnim mestom, kar je največje jamstvo za socialno državo.

Predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič: »Analize kažejo, da nadpovprečno poslujejo tudi podjetja v tuji lasti, ki so pred prevzemom dosegala podpovprečne rezultate. Zato se iz teh primerov lahko veliko naučimo.«

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.