Mediji

Arhiv: 21.4.: okrogla miza Naš izobraževalni sistem-kdo pije in kdo plača?

V okviru programa tematske konference na zboru članov Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti
v torek, 21. aprila,
v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, posebej izpostavljamo:

ob 15. uri: Okrogla miza »Naš izobraževalni sistem – kdo pije in kdo plača?«
Medijsko izpostavljeni visoki avtorski honorarji so le vrh ledene gore, ki se je dotaknila izobraževalnih institucij, delujočih v sistemu, kjer stranpoti očitno ne manjka. Dobri in slabi rezultati tega sistema imajo na širše okolje velik vpliv. Na okrogli mizi bomo iskali odgovore na paleto pomembnih vprašanj, ki so bila v zadnjem času aktualnih dogodkov v visokem šolstvu spregledana. Sodelovali bodo dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Stane Pejovnik, redni profesor, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, dr. Denis Mancević, direktor za korporativno komuniciranje, SIJ - Slovenska industrija jekla d.d., Mavricija Batič, generalna direktorica Zavoda RS za zaposlovanje, Sanja Leban Trojar, sekretarka sindikata Mladi plus, Viljenka Godina, direktorica Ekonomskega instituta Maribor d.o.o. in Tone Bricman, direktor CeFormT d.o.o.

ob 16.45: Panel 3: »Management consulting danes in njegova vloga pri prestrukturiranju podjetij«
Z izzivi kot so vloga svetovalcev pri prestrukturiranju podjetij načelno in konkretno pri nas, ovire, ki onemogočajo večje in uspešnejše delovanje naših svetovalcev ter tudi o tranzicijskih poteh in stranpoteh pri reševanju poslovnih problemov podjetij in vplivu poslovne učinkovitosti slovenskih podjetij na konkurenčnost gospodarstva – s poudarkom na »managerskih praksah«, o nujnih novih tržnih pristopih in še o čem, se bodo v pogovoru soočili dr. Amadea Dobovišek, direktorica Publiune d.o.o., Borut Potočnik, direktor BPMC d.o.o. in dr. Peter Stanovnik, raziskovalec na Inštitutu za ekonomska raziskovanja.

Vabilo je v prilogi.

Dodatne informacije: Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti, mag. Majda Dobravc, direktorica, Majda.dobravc@gzs.si, 01 5898 252 (239)

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.