Mediji

Arhiv: Certifikat Excellent SME Slovenia = certifikat odličnosti

Ljubljana, 1. december 2015 - Letnega srečanja prejemnikov certifikata Excellent SME, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), se je udeležilo preko 100 imetnikov tega certifikata. Tokrat so bile prvič podeljene tudi nagrade 15 podjetjem in podjetnikom, ki so uspeli pridobiti certifikat tri leta zapored in imajo v zadnjem letu po metodologiji družbe Coface najvišjo bonitetno oceno 10.


Generalni direktor GZS mag. Samo Hribar Milič je uvodoma poudaril, da je certifikat Excellent SME certifikat odličnosti, ki ga GZS v sodelovanju s Coface in Connet podeljuje že od leta 2012. Letno je v povprečju izdanih okoli 900 certifikatov. Imetniki certifikata po njegovih besedah dosegajo izjemne rezultate. Imajo 19 % višje prihodke na zaposlenega od povprečja te velikosti podjetij, ustvarijo 3,7 krat višji dobiček na zaposlenega in za 13,4 % višjo dodano vrednost na zaposlenega.

Čeprav predstavljajo le 1,1 odstotek v gospodarskem okolju Slovenije, dosegajo imetniki certifikata Excellent SME kar 22 % delež po ustvarjenem dobičku, 7 % delež po čistih ustvarjenih prihodkih, 7 % delež po ustvarjeni dodani vrednosti in 6 % delež po številu zaposlenih.

Certifikat pomeni verodostojno priznanje za preteklo dobro delo, omogoča večjo prepoznavnost v poslovnem okolju in hkrati spodbuja dobre in etične poslovne običaje.


Nagrajenci v letu 2015

Nagrado so danes prejeli imetniki certifikata Excellent SME, ki so uspeli pridobiti certifikat tri leta zapored in imajo v zadnjem letu po metodologiji družbe Coface najvišjo bonitetno oceno 10.

1

AVELANA d.o.o.

Zasebna ordinacija in ambulanta nudi storitve na področju kirurgije ven in male kirurgije, laserske terapije ter ultrazvoka. Dejavnosti obsegajo zdravljenje krčnih žil (laserska operacija), lasersko terapijo zdravljenja inkontinence, lepotne terapije z lasersko in termogalvansko tehniko in druge posege.

2

EKO GEA NEJC ĐORĐIĆ S.P.

Proizvajalec kompaktne biološke čistilne naprava za čiščenje odpadnih komunalnih voda H2E

3

Fotona d.o.o

Proizvajalec visoko-tehnoloških laserskih sistemov, ki se uporabljajo v zobozdravstvu in medicini (dermatologiji, kirurgiji in ginekologiji).

4

HERMI d.o.o.

V podjetju Hermi razvijajo in upravljajo štiri proizvodne programe: program strelovodne in prenapetostne zaščite, program kabelskih nosilcev in program konstrukcijskih sistemov. Lastno znanje in inovativnost jim zagotavljata mesto med najboljšimi. S strokovnostjo dosegajo pričakovanja. Z inovativnostjo jo presegajo.

5

J.u.A. FRISCHEIS d.o.o.

Največji slovenski trgovec lesa in lesnih materialov (dekorativne in konstrukcijske plošče, notranje in zunanje talne obloge, furnir in rezan les, vrata, pohištveno okovje,..)

6

KERA-M ZLATKO MAVRIN S.P.

Izvajalec zaključnih del v stanovanjskih in poslovnih prostorih ter zunaj njih, še posebej oblaganje tal in sten, slikopleskarstvo ter adaptacije prostorov.

7

MEDEX d.o.o.

Podjetje Medex je prvo začelo proučevati čebelje pridelke in njihov vpliv na počutje ljudi. Skupaj s Čebelarskim institutom na Dunaju je izobrazilo čebelarje, ki so do leta 1964 poznali le med in vosek, da lahko pridelujejo in uporabljajo še matični mleček, cvetni prah, propolis in čebelji strup.
Na podlagi čebeljih pridelkov in lastnega razvoja podjetje Medex danes proizvaja številne izdelke, ki imajo neprecenljivo vrednost za ohranjanje zdravja in dobrega počutja ljudi. Svojo ponudbo je uspešno razširilo še na prehranska dopolnila in kozmetiko iz naravnih sestavin, ter je prisotno na več kot dvajsetih trgih v Evropi in po svetu.

8

MERZELJ GOJZNIKAR JERICA s.p.

Družinsko podjetje z 38 letno tradicijo izdelovanja izdelkov iz nerjaveče pločevine. Poleg izdelkov iz osnovnega programa, enoslojni in troslojni dimniki, proizvajajo tudi ostale izdelke po željah strank.

9

RAFAEL d.o.o.

Specializirani strokovnjak za izvajanje gradbenih storitev na področju sanacije plazov, železniških in cestnih gradenj, hidrogradenj, proizvodnje in namestitve geotehničnih sider in izgradnje protihrupnih ograj na avtocestah in železnicah.

10

RONDAL d.o.o.

V podjetju se ukvarjajo s predelavo aluminija, specializirani pa so za proizvodnjo aluminijastih rondelic iz čistega aluminija in aluminijevih zlitin. Svoje izdelke izvažajo v države Evropske Unije in na ostale kontinente

11

SAOP d.o.o.

Vodilni ponudnik poslovnih programov - njihove produkte ERP sistem iCenter, spletni računovodski program miniMAX in davčno blagajno Saopnet POS uporablja že preko 6.000 podjetij in ustanov (več kot 30.000 uporabnikov).

12

TELEING d.o.o.

Ponudnik sodobnih telekomunikacijskih storitev v omrežjih kabelske televizije, predvsem na področju Podravja in Pomurja. Podjetje že 20 let uspešno posluje na konkurenčnem trgu telekomunikacij. Ves čas obstoja ves dobiček vlagajo v razvoj, kadre in v zadnjem obdobju predvsem v gradnjo širokopasovnih optičnih omrežij, saj želijo tudi v bodoče obstati konkurenčen ponudnik najsodobnejših telekomunikacijskih storitev.

13

TINEX d.o.o.

Vodilno trgovsko podjetje na področju ležajne, linearne, tesnilne in pogonske tehnike na trgih JV Evrope, s poudarkom na slovenskem trgu.

14

VAR d.o.o.

Podjetje z dolgoletno tradicijo orodjarstva v Gornji Radgoni je specializirano za razvoj in proizvodnjo visokokakovostnih progresivnih orodij za preoblikovanje pločevine, ki so izdelana v lastni orodjarni in po lastni konstrukciji. V podjetju obvladujejo celotno verigo od naročila, preko razvoja, do izdelave orodij. Proizvajajo tudi štancane izdelke in varjene sklope. Njihovi kupci so partnerji v celotnem procesu snovanja, razvoja in proizvodnje orodij. Inovativnost, kreativnost in prilagajanje vsem zahtevam so njihovo osnovno vodilo.

15

VID d.o.o.

Medicinski center Vid je ena najlepših in vrhunsko opremljenih malih zasebnih bolnišnic v Sloveniji. Namenjena je ambulantnemu zdravljenju pacientov in hospitalni dejavnosti. Ukvarja se s specialistično okulistično dejavnostjo, z dejavnostjo estetske medicine in kirurgije, dermatologijo, fizioterapijo, s trgovino na drobno z očesnimi pripomočki (optika) in trgovino na debelo na področju oftalmologije.

 

 

***

Nekaj statističnih podatkov o podjetjih – imetnikih certifikata Excellent SME

Kar polovica imetnikov izpolnjuje pogoje za pridobitev in ima certifikat že tri leta zapored! V veliki meri so imetniki podjetja, poslovni subjekti z dolgoletno tradicijo – kar 43 odstotkov vseh jih je prisotnih na trgu preko 20 let.

 

Po številu zaposlenih med imetniki prevladujejo mikro podjetja in samostojni podjetniki.

Regijska razporeditev imetnikov certifikata prikazuje, da kar 66 odstotkov prihaja iz treh slovenskih regij: osrednje-slovenske, savinjske in podravske. Med dejavnostmi je v največji meri zastopana predelovalna dejavnost, znotraj katere je preko 40 odstotkov imetnikov proizvajalcev kovinskih izdelkov, strojev in naprav ter izdelkov iz gume in plastičnih mas. Ostale močneje zastopane dejavnosti med imetniki so trgovina, gradbeništvo in promet.

 

Več o certifikatu Excellent SME Slovenia je objavljeno na

https://excellent-sme.gzs.si/

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.