Mediji

Arhiv: Nadstrankarska podpora Manifestu industrijske politike v Državnem zboru

h

Ljubljana, 3. decembra 2015 - Tako koalicijski kot opozicijski poslanci so včeraj na seji treh odborov Državnem zboru (DZ) močno podprli Manifest industrijske politike, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

V Državnem zboru je bil včeraj sprejet sklep, da »Odbor DZ za gospodarstvo, Odbor DZ za finance in monetarno politiko in Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide pričakujejo od Vlade RS, da se do konca januarja 2016 opredeli do pobud iz Manifesta industrijske politike, ki so bile sprejete na 10. Vrhu slovenskega gospodarstva, in pripravi časovnico ter predstavi način realizacije za tiste predloge iz Manifesta, do katerih se bo opredelila pozitivno.«

Prvič se bo tako katerakoli vlada na ta način pred najvišjim zakonodajnim telesom v državi opredeljevala do ukrepov, ki jih je gospodarstvo obravnavali na Vrhu slovenskega gospodarstva v organizaciji GZS.

Rezultati glasovanja treh odborov so bili 10:0, 12:1 in 10:0, skupaj torej v treh različnih odborih 32 glasov »za« in le 1 »proti«. To pomeni, da je predlog dobil absolutno nadstrankarsko podporo poslancev omenjenih treh odborov - tako koalicijskih kot opozicijskih poslancev.

GZS se bo zavzela za to, da bo takšno sodelovanje s poslanci v Državnem zboru RS pripeljalo tudi do pomembnih vsebinskih sprememb v letu 2016. Odločitev treh odborov DZ bo nedvomno dodatna spodbuda Vladi RS, da hitreje in v večji meri sprejme ukrepe za boljše poslovno okolje in v prid industrijskemu preporodu.

Služba za strateško komuniciranje

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.