Mediji

Arhiv: Močna poslovna delegacija v Iran

Ljubljana, 8. januar 2016 – 46-članska poslovna delegacija bo spremljala ministra Počivalška ob njegovem uradnem obisku v Islamski republiki Iran. Obisk vladno gospodarske delegacije med 9. in 12. januarjem v Teheranu organizirajo GZS, MGRT, SPIRIT in MZZ.

Člani slovenske poslovne delegacije bodo v času obiska prisostvovali sestankom gospodarskega ministra Zdravka Počivalška na več iranskih ministrstvih. Tako bodo v nedeljo potekala srečanja na ministrstvih za energijo, za informacijske in komunikacijske tehnologije ter za nafto in plin, v ponedeljek pa na ministrstvih za transport, za gospodarstvo in za agroživilstvo ter na organizaciji za kulturno dediščino in turizem.

V ponedeljek bo organiziran slovensko – iranski poslovni forum z bilateralnimi razgovori med slovenskimi in iranskimi poslovneži.

Prav tako bosta med obiskom slovenske vladne in gospodarske delegacije uradno odprta predstavništvo štirih slovenskih podjetij (Duol, Riko, Iskratel, Comita) v Teheranu ter Gorenjev razstavni saloni v tem mestu.

Iran je eden izmed bolj pomembnih izvoznih trgov za slovensko gospodarstvo v tem delu sveta. V pričakovanju prenehanja sankcij mednarodne skupnosti proti tej državi, je in bo še bolj kot kdaj koli pomemben gospodarski vidik sodelovanja med državama.

 

Blagovna menjava Slovenije in Irana


 


Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.