Mediji

Arhiv: Že šestnajstič podeljena priznanja inovativnim podjetjem, inovatorjem v podjetjih ter samostojnim inovatorjem v celjski regiji

Sporočilo za javnost

 Že šestnajstič podeljena priznanja inovativnim podjetjem, inovatorjem v podjetjih ter samostojnim inovatorjem v celjski regiji

 Laško, 1. junija 2016 - Regionalna gospodarska zbornica Celje je najbolj inovativnim v celjski regiji danes podelila 5 zlatih, 4 srebrna, 4 bronasta priznanja in 3 diplome. Na izboru je s 16 inovacijami sodelovalo 49 inovatorjev iz 11 podjetij.

V ožji izbor za kandidate za nacionalna priznanja so se uvrstile modro označene inovacije. Nacionalna podelitev priznanj bo potekala v okviru Dneva inovativnosti 21. septembra 2016.

 ZLATA PRIZNANJA

 Tanke rezalke PROFESSIONAL

  • Podjetje: SWATYCOMET d.o.o.
  • Avtorji: Valentina Prapotnik, Franja Juhart, Milena Krajnik, Marija Kotnik, Valerija Napotnik

Nova skupina tankih rezalk Professional bo popolnoma nadomestila prejšnjo standardno linijo. Prednosti v primerjavi s standardno linijo: odlične rezne sposobnosti, hitrejši rez, odlična vzdržljivost, do 20% več rezov, materialna cena oz. proizvodni stroški se kljub dvigu reznih lastnosti niso povišali glede na standardno linijo izdelkov ter dodatna širitev asortimana (prej jeklo, nerjavno jeklo, sedaj dodatno jeklo+nerjavno jeklo).

 Namenski profesionalni mulčer za špargljeve nasade MPS 150

  •  Podjetje: TEHNOS d.o.o.
  •  Avtorja: Anton Kisovar, Zvone Romih

Glavne prednosti povsem novega proizvoda slovenskega porekla: namenska razporeditev kladiv in pobiralno-usmerjevalni drogovi omogočajo potiskanje mase v sredino posebej zasnovanega rotorja, kjer je mletje najbolj intenzivno. Mirno delovanje omogoča elektronsko balansiran rotor s patentirano Low Vib (LW) razporeditvijo kladiv. Ta zagotavlja manjši izvor vibracij, minimalno upogibno deformacijo in napetosti, kar podaljšuje življenjsko dobo mulčerja. Po obodu so skladno s potjo mase razvrščeni kontra noži – ovire, ki mulčano maso še bolj raztrgajo. S pomočjo posebne razporeditve kladiv po patentu Low Vib lahko stroj razvije obodno hitrost 60 m/s.

Manipulator BOSIO MAN14/8

  • Podjetje: Bosio d.o.o.
  • Avtorji: Hugo Bosio, Urban Pevnik, Mihael Kaiser, Jernej Erjavec

Manipulator je namenjen za posluževanje (zalaganje in razlaganje vložkov) v liniji komornih in komornih pomičnih pečeh za termično obdelavo. Njegova sposobnost je v najkrajšem možnem času postaviti vložek v peč in iz peči. V primeru kaljenja lahko spusti vložek v kalilni bazen pred pečjo na koto – 2,5m. V bazenu je lahko voda, olje ali polimer. Ima možnost, da pusti vložek z vilicami v bazenu, kar omogoča, da lahko z drugimi vilicami poslužuje druge peči, medtem ko se 1. kali v bazenu. Ker je linija zrcalna, ima manipulator možnost rotacije ( 180°).

 Zračno sušeči prozorni lak za avtoličarska popravila brez trdilca v baznem laku

  • Podjetje: SILCO D.O.O.
  • Avtorja: dr. Matjaž Ravnjak, mag. Sašo Kronovšek

Prednost prozornega laka SFR Air Cure je, da dodajanje trdilca v osnovni bazni lak ni potrebno. Poleg kratkega časa sušenja pri sobni temperaturi je to glavna inovativna prednost pred konkurenčnimi izdelki na tržišču.

 InnoTank

  • Podjetje: Container d.o.o.
  •  Avtorji: Rok Herman, Peter Božič, Garibaldi Ravnak, Jure Naglič, Sebastjan Hajnšek (Innofreight), Peter Wanek-Pusset (Innofreight)

Sistem InnoTank je sestavljen iz treh večjih komponent - vagona, cisterne in iztočnega podesta. Vsak element posamezno je bil del inovativnega pristopa in lahko nastopa posamezno tudi v drugih sistemih. InnoWagon je najlažji železniški vagon na svetu ter kot tak omogoča transport surovin v večjih količinah in je že v redni uporabi tudi v drugih modularnih transportnih sistemih. Cisterna oz. InnoTank je nadgradnja osnovnega sistem InnoWagona. S kreativnim pristopom so proizvodnjo cistern približali konvencionalni proizvodnji s standardnimi upogibnimi in varilnimi postopki ter s tem eliminirali dodatne investicije in stroške v obstoječe tehnološke zmogljivosti. Istočasno so dosegli maksimalen volumen glede na omejene zunanje gabarite. Iztočni podest omogoča enostavno manipulacijo ter zaradi enostavnosti izdelave nizke stroške izdelave, hkrati pa so na njem zbrani najbolj kritični elementi, ki se lahko enostavno zamenjajo brez ustavljanja celotnega sistema. Celoten sistem glede na obstoječe proizvode in rešitve ponuja modularnost, nizke stroške, fleksibilnost, multimodalnost, skladiščenje in ekonomičnost.

 SREBRNA PRIZNANJA

 Elektronsko krmiljen sistem za preprečevanje rjavenja

·         Podjetje: URSA d.o.o.
·         Avtorja: Sebastijan Prislan, Iztok Medved

 Profesionalni nizkofrekvenčni zvočniki D-BASS

·         Podjetje: DEGA SISTEMI d.o.o.
·         Avtor: Dejan Krošelj

 Multifunkcijska avtonomna mobilna robotska platforma

·         Podjetje: Šolski center Celje
·         Avtorji: Robert Ojsteršek, Stevo Romanić, Matjaž Cizej, Marjan Jamnišek, Žan Kramžar, Vid Černec, Miha Kajbič

 Zagotavljanje zdravja in varnosti pri delu za zaposlene in za obiskovalce

·         Podjetje: GKN Driveline d.o.o.
·         Avtorji: Franc Orešnik, Drago Padežnik, Lidija Furman, Uroš Rauter, Mitja Lipuš, Simon Skrbinek, Brane Škoberne

 BRONASTA PRIZNANJA

 Rekonstrukcija montažne celice polgredi Renault Twingo in Dacia Duster

·         Podjetje: GKN Driveline d.o.o.
·         Avtor: Lambert Strgar

 Program meroslovje

·         Podjetje: GKN Driveline d.o.o.
·         Avtor: Alen Hasanbegović

 Rekonstrukcija montažnega stroja za montažo tripod

·         Podjetje: GKN Driveline d.o.o.
·         Avtor: Mitja Kovač

 FE krogelni ventil Tip 04

·         Podjetje: CINKARNA CELJE, d.d.
·         Avtorja: Darko Košak, Roman Deželak

 DIPLOME

 Prilagodljivi odvod za ploščate profile

·         Podjetje: ŠTORE STEEL d.o.o.
·         Avtorja: Vojko Slapšark, Matjaž Vrbek 

Stojalo za natovarjanje gredic

·         Podjetje: ŠTORE STEEL d.o.o.
·         Avtorji: Ivan Johan, Ivan Kocman, Mesud Tadžić

 Dvižna miza za pakiranje ploščatega jekla

·         Podjetje: ŠTORE STEEL d.o.o.
·         Avtorji: Matej Lapornik, Štefan Zidar, Marko Kampošek

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.