Mediji

Arhiv: Podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2016

Maribor, 9. junij – Podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2016 je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira že 14. let. V skladu z razpisom je v razpisnem roku prispelo 23 inovacij, in sicer:

  • 11 produktnih inovacije (gre za proizvod ali storitev, ki je nov ali bistveno izboljšan)
  • 3 procesne inovacije (gre za nov ali bistveno izboljšan proizvodni proces oz. postopek)
  • 1 trženjsko inovacijo (gre za nov način trženja, ki vključuje pomembne spremembe v oblikovanju proizvoda ali embalaže, promocijske predstavitve, promocijo izdelkov ali cen)
  • 1 organizacijsko (nove organizacijske metode v poslovnih praksah, v organizaciji delovnega mesta ali pri zunanjih odnosih)
  • In 7 kombiniranih inovacij

Pri teh inovacijah je sodelovalo 88 inovatorjev. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je vodil dr. Marjan Leber, sodelovala pa sta Bruno Rumež in dr. Drago Bokal, in odločila, da podeli 3 zlata priznanja, 9 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter 4 diplome. Zlati nagrajenci se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS, v sodelovanju s partnerji: Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo Spirit Slovenija. Podelitev je potekala v prostorih Tehniškega šolskega centra v Mariboru, ki je zagotovo primer šole, ki se trudi razvijati inovativno razmišljanje že pri svojih dijakih. Z različnimi inovacijami se redno prijavljajo na razpis in dokazujejo, da je tudi mlada generacija inovativna in ob podpori profesorjev in vodstva šola tudi zainteresirana za sodelovanje v tovrstnih natečajih.

Zlata priznanja so prejele tri inovacije.  Ledinek Engineering, d.o.o. je podjetje, ki  praktično vsa leta sodeluje in dobiva najvišja priznanja, tudi letos je njihova inovacija Multiplan večstransko skobeljno-profilirni stroj - opremljen z orodjem Ledinek tool manager prejel najvišje priznanje. Podjetje, ki sicer letos praznuje 30-letnico delovanja, je tudi sicer znano kot izjemno inovativno okolje, ki je s svojimi inovativnimi produkti prisotno na vseh celinah. Med prejemniki zlatih priznanj je tudi Primat, d.d., prav tako priznano izvozno mariborsko podjetje, ki s svojimi inovativnimi izdelki osvaja kupce na svetovnem trgu. Njihova inovativna generacija eksplozijsko odpornih bankomatnih blagajn bo nedvomno izrednega pomena za prihodnost podjetja Primat, saj so bankomatne blagajne glavni prodajni artikel v podjetju.

Zlato priznanje je prejela tudi inovacija Lumenova ccl06-led svetilka z reflektorsko optiko za javno razsvetljavo z življenjsko dobo do 100.000 ur in garancijo 20 let, ki je rezultat sodelovanja dveh podjetij, Kreativnega aluminija d.o.o. in podjetja VIP Virant d.o.o.

Izbor za najboljšo inovacijo Podravja, ki ga vsako leto organizira ŠGZ, spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij, razvijanju inovacijske kulture in doseganju vse višje kakovosti ne samo na regionalni, ampak tudi nacionalni ravni. »Izkazuje se, da veliko inovativnih predlogov prihaja iz dobro organiziranih podjetij, ki so hkrati tudi uspešni izvozniki in zagotovo so mnoge inovacije že v preteklosti pripomogle k uspešnosti teh kolektivov. Je pa videti izjemno zanimive inovacije tudi v manjših podjetjih in na vseh, ne samo na tehnološkem področju, kar je zagotovo zelo razveseljivo,« je po podelitvi povedala mag. Aleksandra Podgornik, direktorica ŠGZ.


Več informacij:
mag. Aleksandra Podgornik
direktorica Štajerske gospodarske zbornice
tel.: 02 220 8700
e-pošta: info@stajerskagz.si

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.