Mediji

Arhiv: Potrditev specifikacije »izbrana kakovost« za mleko in mlečne izdelke

S potrditvijo specifikacije »izbrana kakovost« za mleko in mlečne izdelke so slovenske mlekarne dobile možnost, da skupaj s slovenskimi pridelovalci mleka vstopijo v novo shemo kakovosti in svoje izdelke označijo z znakom, ki bo potrošnike opozarjal na njihove posebne lastnosti. Izdelki, ki bodo označeni z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, so v celoti pridelani iz slovenskega mleka, v Sloveniji pa potekajo tudi vsi postopki predelave mleka v končni izdelek. Poleg tega ob vseh predpisanih kriterijih Evropske unije ti izdelki izpolnjujejo še nadstandardni kriterij glede kakovosti in svežine mleka, posebni kriteriji pa so predpisani tudi za kmečke izdelke.

Slovensko mleko izbrane mikrobiološke kakovosti, ki ga slovenska mlekarna v najkrajšem času sprejme v predelavo v raznovrstne okusne mlečne izdelke - to je izbrana kakovost, ki jo bodo slovenski potrošniki kmalu lahko prepoznali na trgovskih policah. Znak »izbrana kakovost – Slovenija« bo zagotavljal tudi dodaten nadzor nad pridelavo in predelavo mleka ter obenem potrjeval, da je mleko v celoti pridelano in predelano v Sloveniji.

»Slovenske mlekarne že sedaj letno odkupijo preko 320 mio l kakovostnega mleka slovenskih pridelovalcev in ga z vrhunsko tehnologijo predelajo v mlečne izdelke, ki bodo po novem še dodatno potrjeni s strani certifikacijskih organov. To je priložnost za ohranitev in utrditev zaupanja domačega potrošnika v slovensko pridelavo in predelavo. Kljub odpiranju novih trgov ostaja domači trg za slovenske mlekarne prioriteta«, je povedal Robert Serec, predsednik Sekcije za mlekarstvo pri GZS – Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.

 

Dodatne informacije: GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.