Mediji

Arhiv: Vedno večja problematika škodljivcev

Ljubljana, 6. junij 2017 - Sekcija izvajalcev DDD (dezinfekcije, dezinsekcije in deratizacije), ki deluje v sklopu Podjetniško trgovske zbornice pri GZS, je ob svetovnem dnevu ozaveščanja o škodljivcih pripravila okroglo mizo, na kateri so opozorili na vedno večjo problematiko škodljivcev v našem okolju in na poslanstvo usposobljenih izvajalcev DDD ukrepov.

Kot je uvodoma povedala predsednica sekcije izvajalcev DDD pri GZS PTZ mag. Jasna Zver, to področje pogreša predvsem več sodelovanja med izvajalci DDD in pristojnimi ustanovami ter vzpostavitev boljšega nadzora nad vsemi izvajalci na trgu. Med izvajalci DDD, ki se pojavljajo na trgu, je tudi veliko takih, ki nimajo niti poslovnih prostorov niti ustreznega kadra za to delo. Sekcija DDD pri GZS PTZ si zato prizadeva za večji nadzor ter sodelovanje z MZ. Pogrešajo predvsem preventivne programe.

Predstavnik sekcije DDD pri GZS PTZ v Evropski konfederacije nacionalnih in regionalnih združenj izvajalcev DDD ukrepov (CEPA) Zlatko Dakič je opozoril na nekaj sprememb regulativ v Evropski uniji, ki so v slovenskem prostoru premalo poznane. CEPA pripravlja načrt enotnih izobraževalnih meril na področju Evropske unije in poenotenje tega področja za celotno EU.

Na okrogli mizi so spregovorili tudi o konkretnih tveganjih za Slovenijo, predvsem glede virusa Zike in letošnjega pojava mišje mrzlice s predstavniki Ministrstva za zdravje, Urada RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Urada za kemikalije ter Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, ki so prisostvovali okrogli mizi. Dogovorili so se za bolj usklajeno delovanje na tem področju v prihodnje.

Kot je poudarila direktorica PTZ pri GZS mag Vida Kožar, bo PTZ sekcijo podprla pri vseh dejavnostih. Celotni posnetek okrogle mize je na ogled na spletnem portalu PTZ.

Več informacij na ptz@gzs.si.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.