Mediji

Arhiv: Slovenska gospodarska delegacija na obisku v Bolzano

Danes dopoldne so predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Slovenske gospodarske zveze (SGZ) in Enotne Liste (EL) obiskali Gospodarsko zbornico Bozen (IHK). Delegacijo novoizvoljenega predsednika GZS, Boštjana Gorjupa in predsednika SGZ, Benjamina Wakouniga je sprejel predsednik IHK, Michl Ebner.

Generalni sekretar IHK, Alfred Aberer je predaval o novih digitalnih storitvah, ki jih nudi zbornica, pa tudi o prizadevanjih za spodbujanje sodelovanja med šolstvom in gospodarstvom.

Predsednik GZS, Boštjan Gorjup je ob tej priliki predstavil aktualno stanje gospodarstva v Sloveniji: "Slovensko gospodarstvo je v vzponu. Povečujeta se uvoz in izvoz, kakor tudi povprečna plača, zmanjšuje se brezposelnost. Slovenija ima svetlo prihodnost in se zato priporoča kot poslovni partner drugim državam. "

Na srečanju so se pogovarjali tudi o možnosti organiziranja skupnih dogodkov in izvedbe tristranskih projektov med Slovenijo, Koroško in Južno Tirolsko. "Že mnogo let ohranjamo dobre stike z Gospodarsko zbornico Slovenije in slovensko narodno skupnostjo na Koroškem. To sodelovanje bomo nadgradili v prihodnosti, "je dejal predsednik IHK Michl Ebner.

Predsednik SGZ, Benjamin Wakounig pa je poudaril: "Cilj čezmejnega sodelovanja je prenos znanja in gospodarskega, znanstvenega in tehnološkega napredka na Južnem Tirolskem, na Koroškem in v Sloveniji, iz katerega imajo koristi vse tri države."

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.