Mediji

Arhiv: Poslovna delegacija lesarjev v ZDA

Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS – Direktoratom za lesarstvo med 21. in 25. majem 2018 organizirata gospodarsko delegacijo pohištvenih in lesarskih podjetij v ZDA.

Ameriški trg predstavlja za slovenske lesne produkte potencialno pomemben izvozni trg. Tudi trenutna situacija je naklonjena ponovni oživitvi in širitvi izvoza pohištva in opreme tako za individualne kupce kot tudi za potrebe javnih objektov (ustanove, hoteli,…).

Dobro podlago letošnjemu obisku predstavljajo ustvarjeni kontakti in začetek poslovanja v okviru lanskoletnega uspešnega obiska, ko so udeleženci  pridobili veliko koristnih informacij in kontaktov na trgu ZDA.

Cilj letošnjega obiska delegacije je utrditev osnove za okrepitev izvoza slovenskih podjetij v ZDA v prihodnjih letih. Ciljni segmenti ameriškega trga so oprema interierjev, pisarniško pohištvo, dizajn pohištvo in (pol)produkti za pohištveno industrijo, ciljni segmenti poslovnih kontaktov pa arhitekti, oblikovalski/arhitekturni biroji, upravljalci nepremičnin, investitorji, agenti..

Delegacija bo obiskala New York kot enega glavnih centrov poslovnega dogajanja v ZDA ter Cleveland in Pittsburgh, kjer je prisotna močna slovenska skupnost, ki daje odlično podlago za širjenje poslovanja v ZDA. Delegacija bo obiskala tudi enega pomembnejših pohištvenih sejmov v ZDA, ICFF v New Yorku, kjer se bodo slovenski proizvajalci neposredno seznanili z trendi na področju pohištva v ZDA.  

Delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetij DONAR d.d., LINA DESIGN d.o.o., CETA d.o.o., Mizarstvo FLORJANČIČ d.o.o., Mizarstvo Potočnik s.p., LESNA VRATA d.o.o., CBD d.o.o., GZS in Lesarskega grozda.

OKVIRNI PROGRAM:

·         21.5.2018 Ogled sejma ICFF, poslovni sestanki za udeležence delegacije v arhitekturnih birojih in s slovenskimi predstavniki v New Yorku

·         22.5.2018 Predstavitev možnosti za krepitev izvoza v ZDA na Evropsko-ameriški trgovinski zbornici New York, poslovni sestanki z ameriškimi podjetji

·         23.5.2018 Organizirani poslovni sestanki v Clevelandu

·         24.5.2018 Organizirani poslovni sestanki v Pittsburghu

·         25.5.2018 Obisk na S.N.P.J in povratek v Slovenijo

V pripravi in izvedbi obiska aktivno sodelujejo tudi Veleposlaništvo RS V Washingtonu, stalno predstavništvo RS pri OZN, generalni konzulat RS Clevelandu, častna konzula v New Yorku in Pittsburghu ter Slovensko-ameriški poslovni klub iz Clevelanda. 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.