Mediji

Arhiv: Za večjo konkurenčnost gospodarstva

Slovenska podjetja so trenutno v dobri kondiciji, vendar lahko nova vlada z nerazumnimi obremenitvami slovensko gospodarstvo hitro zaduši, so opozorili.


»Slovenija gospodarsko še nikoli ni bila tako uspešna. Gospodarstvo je izjemno izvozno naravnano, rasteta dodana vrednost in produktivnost, zaposlenost in plače so se zvišale, podjetja vse večji delež svojega dobička zadržijo. Smo skratka v dobri situaciji. A previdnost ni odveč, saj se lahko trendi hitro obrnejo. Svetovni analitiki že napovedujejo prihod nove krize in nekaj znanilcev to tudi potrjuje. Ne nazadnje so tudi globalne razmere takšne, da lahko stabilnost hitro zamajejo," je dejal izvršni direktor GZS Samo Hribar Milič. Višje plače in socialno varnost lahko v Sloveniji dosežemo le, če dvignemo produktivnost. Cilj 60.000 evrov povprečne dodane vrednosti do leta 2025 je uresničljiv, vendar pa bomo morali za to več vlagati v razvoj in imeti pametno in vzdržno politiko na vseh nivojih. To v Sloveniji pomeni manj administracije in zakonodaje, manjšo davčno obremenitev plač ter odgovornejše vodenje in upravljanje države.

Na okrogli mizi so z izvršnim direktorjem GZS Samom Hribarjem Miličem in direktorjem OZS Danijelom Lampergerjem razpravljali predsednik OZS Branko Meh, Miran Rauter, HERMI, Mirko Strašek, KLS Ljubno, Štefan Pavlinjek, ROTO ter Bojan Železnik, KGL.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.