Mediji

Arhiv: 11 NAJBOLJŠIH SLOVENSKIH PEKARSKIH PODJETIJ NA FESTIVALU ODLIČNIH PEKOVSKIH IZDELKOV PREDSTAVILO SVOJE NAGRAJENE IZDELKE

Ljubljana, 25. maj 2019 –Festival odličnih pekovskih izdelkov je največji slovenski dogodek promocije odličnih pekovskih izdelkov slovenskih pekarskih izdelkov. Veliko število predstavljenih izdelkov dokazuje, da je Slovenija destinacija najboljšega kruha in pekovskih izdelkov.

Na letošnjem Festivalu odličnih pekovskih izdelkov je svoje izbrane izdelke predstavljajo 11 slovenski pekarskih podjetij, ki so bili za te izdelke nagrajeni na letošnjem ocenjevanju peciva, testenin, keksov in svežih slaščic pekarskih podjetij, ki je že 19. leto zapored potekal v organizaciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) pri GZS.

V letu 2019 je pečat Odlične kakovosti neodvisna komisija, sestavljena iz različnih strokovnjakov s pekarskega področja, potrdila kar 156 izdelkom. Med temi je zlato priznanje prejelo 92 vrst kruhov, 25 vrst pekovskega peciva, 21 vrst finega pekovskega peciva, 10 vrst testenin, 6 vrst slaščic in dve vrsti piškotov. Nekateri izmed teh izdelkov so bili predstavljeni tudi na letošnjem, drugem Festivalu odličnih pekovskih izdelkov.

»Pečat odličnega izdelka slovenskemu kupcu zagotavlja kakovost nagrajenega izdelka za obdobje naslednjega leta. Ker morajo podjetja kakovost nagrajenih izdelkov zagotavljati vse leto, jih komisija še dvakrat v tekočem letu naključno preveri tudi na trgovskih policah in proizvajalce opozori na morebitna odstopanja,« je o pomenu pečata Odlična kakovost za potrošnike izpostavila Jana Ramuš, generalna sekretarka Sekcije za pekarstvo pri ZKŽP.

Festival odličnih pekovskih izdelkov je edinstven dogodek v Sloveniji, saj na enem mestu združuje najboljša slovenska pekarska podjetja ter slovenskemu potrošniku nudi unikaten stik s slovenskimi pekarskimi mojstri. Na letošnjem festivalu je   sodelovalo 11 nagrajenih podjetij, in sicer MLINOTEST d.d., MERCATOR IP d.o.o., ŽITO d.o.o., SPAR SLOVENIJA d.o.o., DON DON d.o.o., HLEBČEK d.o.o., PEKARNA PEČJAK d.o.o., Lidija Rotar s.p., Soel d.o.o., Iz krušne peči d.o.o. in Conditus d.o.o.

»Slovenija je destinacija odličnega kruha. Osnovo za to na eni strani predstavlja edinstvena in pestra krušna tradicija ter na drugi strani razvojna usmerjenost, inovativnost in kakovost slovenskih pekov in pekarskih podjetij. Naša odličnost je prepoznana in cenjena tudi v tujini. Tako bo Slovenija konec meseca za obdobje dveh let prevzela predsedovanje organizaciji AIBI, največjemu evropskemu združenju industrijskih pekarskih podjetij,« je ob današnjem dogodku poudarila Tatjana Zagorc, direktorica ZKŽP.

Letošnje pestro festivalsko dogajanje je poleg pestrosti predstavljenih izdelkov, pekarsko obarvanih otroških delavnic, zabavnega družabnega dogajanja, zaznamoval tudi razrez več kot 11 metrov dolge Festivalske potice velikanke, ki so jo izdelali izbrani peki iz sodelujočih slovenskih pekarn. Gre za prvi tovrstni dogodek, na katerem so najboljša slovenska pekarska podjetja združila moči in znanje ter v znamenju sodelovanja, odprtosti in sloge ustvarila edinstveno potico. Festivalska potica velikanka je simbol zmožnosti sodelovanja in sloge, s katerima slovenska pekarska podjetja zmorejo preseči meje konkurenčnosti ter v duhu dobre volje, znanja in izkušenj ustvarjajo najboljše za slovenskega potrošnika.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.