Najnovejše novice so dostopne na strani Media GZS >>
Ljubljana, 11. junij 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je priredila tekmovanje za študente Ecotrophelia Slovenija 2019. Tekmovanja s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 11. leto zapored, se je udeležilo 8 ekip študentov z različnih fakultet in univerz.
Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija, ki je največje slovensko študentsko tekmovanje na področju inovacij v živilstvu, že 11. leto zapored privablja študente različnih smeri študija, ki v ekipah do pet študentov razvijajo nov inovativni živilski izdelek. Ekipe s svojimi izdelki na tekmovanju vsako leto znova dokazujejo svoje znanje, predanost ter visok inovacijski potencial.
Ekipe poleg svojega izdelka, ki ga na tekmovanju predstavijo komisiji tudi z degustacijo, pripravijo tudi obširen dosje, v katerem poleg podrobne predstavitve izdelka analizirajo tudi ekonomski ter marketinški vidik proizvodnje izdelka za slovenski in tuji trg.
Svoj izdelek so ekipe predstavile sedemčlanski strokovni komisiji, v sestavi: dr. Tatjana Zagorc (GZS-ZKŽP), mag. Anita Jakuš (Zadružna zveza Slovenije z.o.o.), dr. Sebastjan Filip (Pekarna Pečjak d.o.o.), dr. Blaža Nahtigal (Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin), mag. Darja Jamnik (Mercator-Emba d.d.), ga. Antonija Božič Cerar (GZS-Služba za varstvo okolja) ter dr. Cristina Gabriela Pinto Droga Mazovec (Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani).
- Pišček – piščančji čips
Razglasitev in podelitev nagrad zmagovalcev bo v četrtek, 20. junija 2019
Zmagovalna ekipa se bo s svojim izdelkom predstavila na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe, ki bo potekalo 6. – 7. oktobra na sejmu Anuga v Kölnu.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.