Mediji

Arhiv: 11. Ecotrophelia Slovenija - mladi znova pokazali svoj inovacijski potencial

Ljubljana, 11. junij 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je priredila tekmovanje za študente Ecotrophelia Slovenija 2019. Tekmovanja s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 11. leto zapored, se je udeležilo 8 ekip študentov z različnih fakultet in univerz.

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija, ki je največje slovensko študentsko tekmovanje na področju inovacij v živilstvu, že 11. leto zapored privablja študente različnih smeri študija, ki v ekipah do pet študentov razvijajo nov inovativni živilski izdelek. Ekipe s svojimi izdelki na tekmovanju vsako leto znova dokazujejo svoje znanje, predanost ter visok inovacijski potencial.

Ekipe poleg svojega izdelka, ki ga na tekmovanju predstavijo komisiji tudi z degustacijo, pripravijo tudi obširen dosje, v katerem poleg podrobne predstavitve izdelka analizirajo tudi ekonomski ter marketinški vidik proizvodnje izdelka za slovenski in tuji trg.

Svoj izdelek so ekipe predstavile sedemčlanski strokovni komisiji, v sestavi: dr. Tatjana Zagorc (GZS-ZKŽP), mag. Anita Jakuš (Zadružna zveza Slovenije z.o.o.), dr. Sebastjan Filip (Pekarna Pečjak d.o.o.), dr. Blaža Nahtigal (Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin), mag. Darja Jamnik (Mercator-Emba d.d.), ga. Antonija Božič Cerar (GZS-Služba za varstvo okolja) ter dr. Cristina Gabriela Pinto Droga Mazovec (Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani).

Komisija je v letošnjem letu izbirala med osmimi izdelki:
- Altburger – mesni nadomestek
- BARonia – žitno sadna rezina z visoko vrednostjo prehranskih vlaknin
- Cornut – piškot z grozdnimi tropinami in pinjencem
- Forest Gum – biorazgradljiv žvečilni gumi
- Kefya – kefirjev namaz
- Newdless - pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami
- PinNONA – pinjenec z dodatkom mešanice ječmena in želoda

- Pišček – piščančji čips

Razglasitev in podelitev nagrad zmagovalcev bo v četrtek, 20. junija 2019

Vabimo vas, da se udeležite podelitve in s tem podprete trud in delo perspektivnih mladih inovatorjev.

Zmagovalna ekipa se bo s svojim izdelkom predstavila na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe, ki bo potekalo 6. – 7. oktobra na sejmu Anuga v Kölnu.

***
Dodatne informacije:
dr. Petra Medved Djurašinović, vodja projekta
01 58 98 296, petra.medved@gzs.si

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.