Mediji

Arhiv: Podeljene nagrade Excellent SME Slovenia

Ljubljana, 18. junij 2019 - 7 podjetij in podjetnikov, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat Excellent SME Slovenia in najvišjo bonitetno oceno 10 ter izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface, je v okviru Vrha malega gospodarstva prejelo nagrado Excellent SME. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). 

PREJEMNIKI NAGRAD EXCELLENT SME SLOVENIA 2018

Družbe in podjetnike, ki imajo že najmanj dve leti certifikat Excellent SME in najvišjo bonitetno oceno.

AGM Starešinič, d.o.o., Vinica

Družinsko podjetje z 40 letno tradicijo na področju gradbeništva. Začeli so z dejavnostjo prevoza razsutega tovora, kasneje pa dejavnost razširili na področje gradbene mehanizacije in gradbeništva. Danes izvajajo gradbena dela, cestni tovorni promet, rušitvena dela, vodarska dela, usluge z delovnimi stroji, zimsko službo in dobavo materiala. Njihova prednosti so hitra odzivnost, hitra in pravočasna izvedba del, zanesljivost, strokovnost ter kakovost opravljenih del.

HERMI d.o.o., Celje


V podjetju Hermi razvijajo in upravljajo štiri proizvodne programe pod lastno blagovno znamko HERMI: strelovodno in prenapetostno zaščito, kabelske police in konstrukcijske sisteme za sončne elektrarne. Lastno znanje in inovativnost jim zagotavljata mesto med najboljšimi, saj lahko svojim strankam zagotovijo kakovostne in napredne rešitve, ki jih z visoko zmogljivo lastno proizvodnjo dobavijo zanesljivo in hitro.

JANJA ŠKOFLANC CERJAK s.p., Brežice


Janja Škoflanc Cerjak je lastnica majhnega, a hitro rastočega računovodskega servisa, ki že od leta 1995 gradi na kakovosti računovodskih storitev in vodi knjigovodstvo za majhne samostojne podjetnike, gospodarske družbe, društva, kmete. Njena največja prednost je, da deluje pretežno lokalno, blizu svojim strankam in je tako hitro odzivna in pristopna.

KOOP TRGOVINA d.o.o., Brežice


Prodajni program podjetja Koop trgovina d.o.o. obsega ponudbo lepil in lepilnih trakov iz visokega kakovostnega razreda, električno ogrevanje z lastno blagovno znamko MySun in segment širokega izbora ročnega orodja in opreme za avtoservisno dejavnost.
Delovanje Koop trgovine temelji na partnerskem in dolgoročnem sodelovanju, saj se zavedajo, da je strankam ključnega pomena zagotavljanje celovite podpore. Tehnična podpora pri razvoju projektov, cenovna konkurenčnost, ustrezna kvaliteta materialov in zanesljiva logistika so temelji KOOPovega dobrega poslovanja.
KOOP trgovina svoje poslanstvo in vizijo uspešno uresničuje s 13 zaposlenimi in 3 pogodbenimi komercialisti na terenu ter z lastnimi poslovnimi prostori v Brežicah, kjer imajo objekt z več kot 3.000 m2 prostora za skladišče, proizvodnjo in servis.

VAR d.o.o., Gornja Radgona

Podjetje s 25 - letno tradicijo orodjarstva in proizvodnje izdelkov za avtomobilsko industrijo v Gornji Radgoni odlikujejo inovativnost, kreativnost in prilagajanje naročnikovim zahtevam. Preko 95% prihodkov od prodaje realizirajo z evropskimi podjetji iz avtomobilske panoge. Njihovi izdelki se vgrajujejo v vozila proizvajalcev vozil kot so BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Maserati, Jaguar, Bentley, Volvo, Ford in Volkswagen.

VID d.o.o., Kromberk

Poslanstvo družbe VID je zagotavljanje kakovostnih specialističnih zdravstvenih storitev na področju oftalmološke dejavnosti, estetske medicine in dermatologije. Z inovativnim pristopom in vrhunskimi zdravstvenimi uslugami pokriva pomemben del slovenskega in italijanskega trga, tako na področju diagnostike, specialistične ambulantne in operativne kirurške obravnave pacientov. V svoji viziji strmi k prepoznavnosti in vodilni vlogi z vlaganjem v vrhunsko tehnološko opremo in stalnim izpopolnjevanjem. S ciljem doseganja čim večjega zadovoljstva uporabnikov storitev, se zaposleni sprotno trudijo za doseganje kvalitetnih in strokovno opravljenih storitev.

 

Vitanest d.o.o., Nova Gorica

Srednje veliko družinsko podjetje sta leta 1999 ustanovila zakonca Kompara, na osnovi dolgoletnih izkušenj s področja distribucije ogrevalnih in klimatskih naprav. Kot uvoznik in pooblaščeni distributer blagovne znamke MITSUBISHI ELECTRIC, naprave dnevno dostavljajo inštalaterjem in trgovcem po vsej Sloveniji. Skupaj s projektanti sodelujejo pri načrtovanju večjih sistemov ogrevanja, ventilacije in klimatizacije stanovanjskih ter poslovnih objektov. Izvajajo kompleksne pred in po prodajne aktivnosti tehnične in izobraževalne narave, s katerimi stremijo k odličnosti v skrbi za idealno klimo v prostoru.

 

***

Kaj je certifikat Excellent SME

 

Certifikat Excellent SME Slovenia (»Excellent Small and Medium Enterprise« - »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje«) ali certifikat poslovne odličnosti, ki ga izdaja Gospodarska zbornica Slovenije potrjuje dobre poslovne navade in uspešno poslovanje imetnikov, podjetij, ter tako povečuje njihovo kredibilnost v očeh strank in poslovnih partnerjev.

Certifikat Excellent SME Slovenia se izdaja na povabilo. Potencialni kandidati so mikro, majhna in srednje velika podjetja, ki imajo po prvem bonitetnem izboru, ki ga opravi družba za izdelavo bonitet, bonitetno oceno 6 ali več in je njihov promet v zadnjem letu višji od 25.000 EUR.

 

Izdajatelj certifikata Excellent SME Slovenia je od  leta 2012 Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s Coface Slovenija oz. od konca 2017 Coface Adriatic, Zagreb (bonitetna poročila in monitoring) in CONNET (tehnološka podpora – izdelava in varovanje spletnih certifikatov). GZS je bila v Sloveniji prva izdajateljica tovrstnih certifikatov in naš projekt se je iz Slovenije prenesel v 6 drugih držav.

 

Pojavna oblika certifikata je posebno oblikovan znak z aktivno povezavo na verificirano spletno stran, ki ga imetnik certifikata umesti na svojo spletno stran. Imetniki prejmejo tudi QR kodo, ki jo lahko umestijo v svoj e-podpis, na svoja predstavitvena gradiva ali v druge promocijske oblike (TV spot, jumbo plakat, roll-up stojalo, nalepka na službeno prevozno vozilo ...) ter plaketo. Zadnji dve leti je na znakih navedeno koliko let ima posamezni imetnik ta znak odličja.

 

Imetniki certifikata Excellent SME Slovenia

Certifikat Excellent SME ima v Sloveniji trenutno 600 podjetij in samostojnih podjetnikov.

Čeprav imetniki certifikata predstavljajo le slab odstotek vseh gospodarskih družb, dosegajo skoraj 5 odstotni delež po ustvarjenem dobičku, 4 odstotni delež po prihodkih, 4 odstotni delež po ustvarjeni dodani vrednosti in preko 3 odstotni delež po številu zaposlenih.

 

Imetniki certifikata Excellent SME dosegajo v primerjavi z ostalimi poslovnimi subjekti v Sloveniji izjemne rezultate:

  • imajo 30 odstotkov višje prihodke na zaposlenega od povprečja te velikosti podjetij,
  • ustvarijo 57 odstotkov višji dobiček na zaposlenega,
  • imajo za 28 odstotkov višjo dodano vrednost na zaposlenega.

 

 

 

Imetnikom certifikata Excellent SME GZS pomeni certifikat verodostojno priznanje za preteklo dobro delo in poslovne rezultate, jim omogoča večjo prepoznavnost v poslovnem okolju in hkrati spodbuja dobre in etične poslovne običaje. To mnenje potrjuje tudi podatek, da ima certifikat več kot polovica imetnikov že preko štirih let! V veliki meri so imetniki podjetja, poslovni subjekti z dolgoletno tradicijo – kar 49 odstotkov vseh imetnikov je prisotnih na trgu preko 20 let.

 

Regijska razporeditev imetnikov certifikata prikazuje, da kar 60 odstotkov subjektov prihaja iz treh slovenskih regij: Osrednje-slovenske, Podravske in Savinjske.

 

 

Med dejavnostmi je v največji meri zastopana predelovalna dejavnost, znotraj katere je preko 60 odstotkov imetnikov proizvajalcev kovinskih izdelkov, strojev in naprav, ter izdelkov iz gume in plastičnih mas. Ostale močneje zastopane dejavnosti med imetniki so trgovina, računovodske in ostale storitvene dejavnosti, gradbeništvo in promet.

 

Mojca Osojnik, Vodja projekta Excellent SME Slovenia; mojca.osojnik@gzs.si, M: 041 609 889

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.