Mediji

Arhiv: Že tretja Akademija gradbenih investicij odprla vrata za strokovnjake s področja naložb in gradenj

Akademija gradbenih investicij (AGI) je projekt GZS za dvig kompetenc na področju investicijske dejavnosti.

 

V Sloveniji smo sredi povečanih investicijskih aktivnosti, pri čemer se pripravljajo novi večji projekti na področju železniške, cestne in energetske infrastrukture ter stanovanjske in industrijske gradnje. Zato je še toliko bolj pomembno, da se bo celotna stroka znala po strokovni in poslovni plati ustrezno odzvati na prihajajoče investicijske izzive.

Številne tehnološke novosti, ki se v svetu vedno bolj odražajo preko množice podatkov (Big Data), robotizacije, umetne inteligence, interneta stvari, avtonomnega odvijanja prometa in strojev, vedno bolj prihajajo do izraza tudi pri investicijah in se kažejo predvsem v informacijskem modeliranju gradenj (BIM).

 

Z navedenimi tematikami se seznanjajo strokovnjaki s področja vodenja investicij za gradbene in energetske projekte v sedmih dneh izobraževanja, ki bo potekalo preko naslednjih izobraževalnih modulov:

 

  • prostorska in investicijska dejavnost;
  • projektno vodenje, strateško planiranje in tehnične regulative;
  • javno naročanje, FIDIC in pogodbe pri investicijah;
  • projektiranje in digitalizacija v investicijskem procesu;
  • načrtovanje pametne infrastrukture in pametnih zgradb;
  • komunikacija in mediji;
  • reševanje sporov, zavarovanja in projektno vodenje.

 

Poleg tega bosta izvedeni tudi praktični delavnici na temo projektnega vodenja in podatkovnega modela za vodenje projektov po BIM.

 

Vsa mesta v jesenski izvedbi akademije so zapolnjena, zato vse, ki imajo interes, že sedaj vabijo k vpisu na zimsko-spomladanski termin, ki se prične 16. januarja 2020.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.