Mediji

Arhiv: Dan inovativnosti 2019: 8 zlatih priznanj in 2 posebni priznanje za mlado podjetje.

Brdo pri Kranju, 25. september 2019 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Predsednik GZS Boštjan Gorjup je ob priložnosti slavnostne podelitve poudaril, da inovativnost niso zgolj številke, ampak se temelji inovativnosti postavljalo v naši kulturi in odnosu do inovativnosti. Če bomo znali še naprej graditi na inovacijski kulturi, se bo to odrazilo tudi na evropski inovacijski lestvici, kjer je Slovenija izgubila nekaj mest in stik z močnimi evropskimi inovatorkami. Odrazilo pa se bo po njegovih besedah tudi na drugih lestvicah. Gorjup je tudi poudaril, da so Slovenci v tujini visoko cenjeni po strokovnosti, a dodal, da »potrebujemo še več poguma, močne volje in želje po medsebojnem sodelovanju«. Udeležence slovesne podelitve je nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Samo letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 44 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2019 je to inovacija Avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero podjetja Vivapen.

Celotno sporočilo za javnost je na povezavi. Enako velja tudi za Katalog prejemnikov nacionalnih priznanj GZS za inovacije.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.