Mediji

Arhiv: Mednarodno srečanje slovenskega papirništva

23. Dan slovenskega papirništva in 46. Mednarodni letni simpozij DITP potekata pod naslovom: Med krožnim, bio in digitalnim.

Papirna industrija se spreminja, prilagaja in razvija skladno z aktualnimi in na dolgi rok edinookoljsko sprejemljivimi usmeritvami.

 

V času, v katerem živimo, se tradicionalna papirna industrija preoblikuje in spreminja v sodobno industrijo prihodnosti, ki deluje po načelu krožnega gospodarjenja, je bio-osnovana ter izkorišča digitalno transformacijo v svoj prid razvoja in večje učinkovitosti. Papirna industrija se dobro zaveda omejenosti naravnih surovin in problematike fosilnih goriv. Zato uporablja naravne in obnovljive surovine, zapira snovne in energetske krogotoke in postaja čedalje bolj energetsko in snovno učinkovita. Izzivov ne manjka, iščejo pa se mnoge poti do cilja, ki je le vmesna postaja na dolgoročni poti razvoja podjetij, izdelkov in dejavnosti.

 

V slovenski papirni in papirno predelovalni industriji je zaposlenih okrog 4200 ljudi. Trg surovin močno vpliva na višino dobičkov v panogi. Cene celuloze so v lanskem letu dosegle vrhunec in to je vplivalo tudi na dodano vrednost na zaposlenega. Glavni izzivi panoge so inovacije, investicije in predvsem kadri. 

 

Več informacij na povezavi >>>

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.