Mediji

Arhiv: Poziv poslancem glede predloga novele Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-O)

Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije - GIZ ter Združenje delodajalcev Slovenije so danes poslanke in poslance Državnega zbora RS pozvali, da z zavrnitvijo predlagane novele ZZVZZ-O omogočijo Ministrstvu za zdravje RS, da v sodelovanju s socialnimi partnerji pripravi zakonodajne rešitve, ki bodo omogočile stabilen razvoj zdravstvenega sistema v Sloveniji.

 

DZ bo namreč v tem tednu odločal o predlogu novele ZZVZZ-O, ki je bil, glede na razpravo na Ekonomsko-socialnem svetu, proti pričakovanjem socialnih partnerjev podprt na Odboru za zdravstvo Državnega zbora 27. 11. 2019.

 

Reprezentativne delodajalske organizacije v pozivu opozarjajo na številna vprašanja, nejasnosti in nedoslednosti, ki izhajajo iz predloga novele in lahko povzročijo resne težave v zdravstvenem sistemu. Dodajajo, da je varnost in zanesljivost zdravstvenega sistema ključna za vse državljane Slovenije, tudi za delodajalce.


Več informacij je na povezavi


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.