Mediji

Arhiv: Slovenska podjetja na Kopaonik Business Forumu

2. in 3. marca je 25-članska delegacija slovenskih podjetij pod vodstvom generalne dirktorice GZS Sonje Šmuc obiskala osrednji srbski poslovni dogodek Kopaonik Business Forum 2020. Tako imenovani "srbski Davos" vsako leto v marcu v smučarski center Kopaonik privabi preko tisoč predstavnikov srbskega gospodarstva in politike, ki tri dni na številnih panelih in okroglih mizah razpravljajo o razmerah in priložnostih srbskega gospodarstva in njegove umeščenosti v regionalne in globalne poslovne tokove.

Slovenski poslovneži so se dogodka prvič udeležili organizirano in v večjem številu, kar kaže na interes in povezanost slovenskega gospodarstva z gospodarstvom Srbije in širše regije. Obisk so izkoristila za aktivno sodelovanje na poslovnih panelih o slovensko srbskem gospodarskem sodelovanju in razpravi o možnostih oblikovanja prostega ekonomskega območja Zahodnega Balkana, tako imenovanega "malega schengena". Predvsem pa so podjetja izkoristila priložnost obsežnega neformalnega mreženja v času dogodka za okrepitev obstoječih poslovnih povezav in vzpostavitev novih.

Poslovna delegacija je bila organizirana v sodelovanju z Javno Agencijo SPIRIT in pod pokroviteljstvom NLB, ki je tako obeležila in promocijsko poudarila nedavno uspešno akvizicijo tretje največje srbske banke, Komercijalne banke.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.