Mediji

Arhiv: Gospodarski krog vladi poslal pobudo za sodelovanje pri skupnem reševanju slovenskega gospodarstva

Organizacije, ki se povezujejo v Gospodarskem krogu, so Vladi Republike Slovenije ponudile vse znanje, ki ga premorejo slovenski managerji in managerke, podjetnice in podjetniki ter strokovnjaki in strokovnjakinje s področja ekonomije in poslovanja kot pomoč za reševanje slovenskega gospodarstva v času trenutne krize.

Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Slovensko-nemška gospodarska zbornica, Britansko- slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija so na predsednika vlade Janeza Janšo in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška naslovili pobudo za reševanje slovenskega gospodarstva. V njej so poudarili, da slovensko gospodarstvo podpira vse napore za zajezitev širjenja bolezni Covid-19, hkrati pa izrazili svoje prepričanje, da se je potrebno poleg zagotavljanja zdravstvene oskrbe s to krizno situacijo soočati s pogledom, usmerjenim v prihodnost. Trenutna dejanja bodo namreč pomembno vplivala na to, kako hitro se bomo po končanih izrednih razmerah kot družba zopet postavili na noge.

Opozorili so na alarmantne razmere v gospodarstvu. Pozvali so k sprejemu ukrepov za ohranjanje slovenskih podjetij pri življenju, saj bo sicer Slovenija ostala v globoki in dolgotrajni gospodarski in socialni krizi. Prav tako so opozorili, da je potrebno podpreti tudi tista podjetja, ki ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za zaposlene v teh časih poslujejo.

Poudarili so, da bodo z veseljem sodelovali s posebno strokovno skupino za pripravo ukrepov pod vodstvom prof. dr. Mateja Lahovnika. Predlagali so stalen dialog, s katerim bodo pripomogli k oblikovanju nujnih ukrepov, kakor tudi pomembnih strateških odločitev, povezanih z gospodarstvom in socialno blaginjo državljank in državljanov.

Povezava

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.