Mediji

Arhiv: MENTORSTVO ZA OBVLADOVANJE TEŽAV

Podjetniško trgovska zbornica pri GZS je danes pripravila že 7. mednarodno e- konferenco za mala in srednja podjetja. Že tradicionalna konferenca je tokrat potekala delno v digitalni obliki in je bila namenjena tako imenovanemu mentorstvu za obvladovanje težav, ki je v EU bolj znan pod nazivom Early Warning Europe( EWE).

Na konferenci PTZ so udeleženci v zvezi s programom zgodnjega obvladovanja težav podjetij sprejeli naslednja priporočila:

1. Program Early Warning je družbeno in ekonomsko koristen, zato se je potrebno zavzemati, da njegov obstoj zagotavljamo tudi v prihodnje.
2. Za uspešno izvajanje programa pomoči Early Warning je ključno sodelovanje vseh relevantnih deležnikov.
3. Deležniki podjetniškega podpornega okolja bi morali podjetnike v težavah, s katerimi so v stiku, spodbujati in opogumljati naj uporabijo ponujeno pomoč programa Early Warning. 

4. Kjer je to smiselno in mogoče, je potrebno promovirati in spodbujati ozaveščanje podjetnikov – predvsem potencialnih prostovoljnih mentorjev - o pomenu vračanja družbi.

Tudi letos so na konferenci za mala, srednja in makro podjetja podelili priznanje Pomladni veter. Prejel ga je Zavod za razvoj Waldorfskih šol in vrtcev.

Celotna izjava za javnost

Dodatne informacije: GZS Podjetniško trgovska zbornica, 01 58 98 312, ptz@gzs.si

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.