Mediji

Arhiv: Sonja Šmuc s koncem februarja zapušča GZS kot generalna direktorica

Sonja Šmuc bo zaključila mandat na mestu generalne direktorice z 28. februarjem 2021, skladno s sporazumnim dogovorom z vodstvom GZS. V obdobju po prenehanju funkcije dosedanji generalni direktorici GZS in do imenovanja ter nastopa funkcije novega generalnega direktorja bo vršilec dolžnosti izvršni direktor GZS, Mitja Gorenšček.

V času zadnjih treh let se je Gospodarska zbornica Slovenije pod vodstvom predsednika GZS Boštjana Gorjupa in dosedanje generalne direktorice GZS Sonje Šmuc uspešno finančno stabilizirala in kadrovsko okrepila.

Glavna dejavnosti GZS je bila in ostaja prizadevanje za interese gospodarstva in prijazno poslovno okolje. V tem obdobju je GZS na številnih področjih uspela s svojimi predlogi. V zadnjem letu je bila GZS najbolj aktivna pri spremljanju zaostrenih razmer, ki jih je povzročila epidemija ter aktivno vpeta v oblikovanje protikoronskih zakonodajnih paketov za blažitev posledic epidemije. Tudi v prihodnje se bo GZS zavzemala za interese gospodarstva, pri čemer je bila vzpostavitev šestih strateških svetov GZS močno orodje pri teh prizadevanjih in povezovanjih.

Sonji Šmuc funkcija generalne direktorice GZS sporazumno preneha z 28. februarjem. Odtlej pa vse do imenovanja ter nastopa funkcije novega generalnega direktorja bo imenovani vršilec dolžnosti izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček. Z današnjem dnem pa so se že začele aktivnosti iskanja novega kandidata za mesto generalnega direktorja GZS, ki naj bi bil predvidoma imenovan na eni od prihodnjih seji Upravnega odbora GZS.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.