Mediji

Arhiv: Pogoji investiranja in poslovanja v Srbiji

Na današnjem poslovnem dogodku na GZS se je srečalo 40 predstavnikov izbranih srbskih občin in mest ter predstavnikov slovenskih podjetij, ki jih zanima investiranje in poslovanje v Srbiji. Udeležence srečanja je nagovoril tudi častni konzul Republike Srbije v Sloveniji Tomaž Kavčič, ki kot ključno prednost Srbije vidi njen stik in most med vzhodom in zahodom ter stabilnost.

Srbija, ki letos pričakuje kar 7-odstotno gospodarsko rast, se kiti tudi z naslovom regionalnega prvaka pri pritegovanju tujih investicij, saj je lani prejela kar 69 odstotkov vseh tujih vlaganj v regiji Zahodnega Balkana. Po uradnih podatkih je v Srbiji aktivnih tudi okrog 400 slovenskih poslovnih investitorjev, skupna vrednost njihovih investicij pa presega milijardo evrov.

Sistem spodbud in subvencij v Srbiji je domišljen, izgradnja prometne in ostale infrastrukture je hitra in obsežna, vse bolj pa se izpostavlja, da bo glavna konkurenčna prednost v prihodnosti dostop in razpoložljivost ustrezno kvalificirane delovne sile za kar je potrebno vlagati v razvoj izobraževalnega sistema.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.