Mediji

Arhiv: Obnašajmo se samoomejevalno!

Ljubljana, 15. november 2021 – »Čas je, da se kot družba začnemo odgovorno obnašati. Pričakujem, da bodo podjetja izvajala strogi nadzor nad izvajanjem PCT pogoja, še naprej aktivno spodbujala zaposlene k cepljenju, hkrati pa v največji meri omogočila delo od doma tistim zaposlenim, kjer je to mogoče,« je jasen mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, in dodaja: »Stopimo kot družba na zavoro in omejimo medsebojne stike povsod, kjer je to mogoče

Današnje številke so alarmantne. Okužb je 530 več kot prejšnjo nedeljo. »Sočustvujemo z zdravstvenimi delavci, ki v teh izjemno težkih časih z nadčloveškimi napori skrbijo za bolnike v bolnišnicah. Zato je nujno, da pokažemo, da smo zrela družba, ki ne potrebuje vladnih odlokov o zapiranju javnega življenja in gospodarske dejavnosti. Verjamem, da smo sami dovolj modri, da se vedemo samoomejevalno – pri vsakodnevnih stikih, zasebnih in poslovnih druženjih, sestankih, dogodkih in srečanjih …,« izpostavlja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Poziva k odgovornemu ravnanju vseh državljanov, doslednemu strogemu preverjanju pogoja PCT v podjetjih in spoštovanju preventivnih ukrepov na vseh področjih javnega življenja. Izpostavlja, da lahko k zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb pripomore tudi višja precepljenost prebivalstva, ki je v Sloveniji še vedno med najnižjimi v Evropi. Zato poziva članstvo, da spodbuja cepljenje med zaposlenimi v podjetjih.

»Samo če združimo moči in se vsi odgovorno vedemo, lahko aktualen val covida-19 premagamo. Prepričan sem, da smo sposobni stopiti skupaj in biti solidarni do šibkejših, ki jih koronavirus bolj življenjsko ogroža,« dodaja Cantarutti.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.