Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacija na 3-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

V nedeljo, 12. novembra, na 3-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja delegacija gospodarstvenikov, osredotočena na digitalizacijo in umetno inteligenco. Delegacijo organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT.

V delegaciji sodeluje 36 gospodarstvenikov iz 19 podjetij.

Osrednji dogodek obiska je poslovni forum Data for Better Business and Living (Podatki za boljše življenje in poslovanje), ki bo 13. decembra na slovenskem paviljonu, kjer bo udeležence nagovoril tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Gospodarstveniki bodo sodelovali tudi na konferenci »Blockchain & AI for SDGs 2030«, ki jo organizira MGRT v sodelovanju s SPIRIT Slovenija in drugimi mednarodnimi partnerji. S to konferenco se zaokrožuje niz dogodkov, posvečenih blockchain tehnologiji in umetni inteligenci v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Gospodarska zbornica Slovenije je kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na EXPO 2020 Dubaj koordinator izbranih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov. 

V novembru smo pripravili delegacijo s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, poleg zgoraj omenjene delegacije s področja digitalizacije in umetne intelligence pa bodo v prihodnjem letu sledile še 3 delegacije, usmerjene v logistiko (9.-14. januar 2022), lesarstvo (16.-20. januar 2022) ter kmetijstvo in hrano (13.-16. februar 2022).

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.