Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacija na 5-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

V nedeljo, 9. januarja, na 5-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja slovenska logistična gospodarska delegacija. Delegacijo organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT.

V delegaciji sodeluje 29 gospodarstvenikov iz 22 podjetij.

Osrednja dogodka obiska sta poslovni forum Slovenia as the Greenest Crossing to Europe, ki bo 11. januarja, in poslovni forum Competitive advantages of Slovenian road transport, ki bo 13. januarja, na slovenskem paviljonu. Udeležence poslovnega foruma Slovenia as the Greenest Crossing to Europe, 11. januarja bo nagovoril tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Oba poslovna foruma sta namenjana predstavitvi prednosti, ki jih lahko ponuja slovenska logistika potencialnim naročnikom za oskrbo trgov v Centralni in Jugovzhodni Evropi ter trgom Zahodnega Balkana. Gospodarstveniki bodo imeli priložnost na b2b sestankih tudi individualno predstaviti svoje storitve udeležencem poslovnega foruma.

Gospodarska zbornica Slovenije je kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na EXPO 2020 Dubaj koordinator izbranih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov. Tako sta bili že izvedeni delegaciji s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne in s področja digitalizacije in umetne intelligence. Poleg tokratne delegacije s področja logistike pa bosta sledili še 2 zbornični delegaciji, usmerjeni v lesarstvo (16.-20. januar 2022) ter kmetijstvo in hrano (13.-16. februar 2022).

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.