Mediji

Arhiv: Lesarska gospodarska delegacija na 5-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

V nedeljo, 16. januarja, na 5-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja slovenska lesarska gospodarska delegacija. Delegacijo organizirata GZS in Lesarski grozd v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT, Direktoratom za lesarstvo.

V delegaciji sodeluje 34 gospodarstvenikov iz 22 podjetij in 17 predstavnikov 7 institucij.

Osrednji dogodek obiska bo poslovni forum »Sustainable Living and Wood  - Fit for 55«, ki bo 17. januarja na slovenskem paviljonu na EXPO Dubaj. Forum bo izveden v okviru Circular Europe Days, ki jih organizira European circular economy stakeholder platform. Udeležence poslovnega foruma bo nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

V dogajanja na Circular Europe Days bodo vključeni tudi dogodki na paviljonih sodelujočih držav, kot so na primer: Nizozemska, Finska, Poljska in Irska. Udeleženci delegacije bodo imeli tudi veliko priložnosti za poslovno mreženje na nekaterih drugih paviljonih ter dogodkih Global Goals Week, ki v času delegacije potekajo na EXPO Dubaj v organizaciji Združenih narodov.

Gospodarska zbornica Slovenije je kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na EXPO 2020 Dubaj koordinator izbranih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov. Tako so bile že izvedene delegacije s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, digitalizacije in umetne inteligence ter logistike. Tokratni delegaciji s področja lesarstva bo sledila še delegacija s področja kmetijstva in hrane (13.-16. februar 2022).

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.