Mediji

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije želi slovenskim olimpijcem veliko podvigov!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pred začetkom zimskih olimpijskih iger, ko bodo vse oči svetovne in domače javnosti operjene v Peking, vsem članicam in članom slovenske olimpijske in paraolimpijske reprezentance želi čim več odličnih športnih rezultatov.

»Športni dosežki pomembno prispevajo k prepoznavnosti in ugledu Slovenije in posledično h krepitvi internacionalizacije slovenskega gospodarstva. Športniki so tudi ambasadorji svojih držav, saj povečujejo fokus zanimanja za države ne samo kot turistične destinacije, ampak tudi za podjetja, ki si prav tako kot športniki prizadevajo za vedno boljše rezultate,« pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. Pred začetkom letošnjih zimskih olimpijskih iger zato vsem sodelujočim slovenskim športnicam in športnikom v imenu Gospodarske zbornice Slovenije in slovenskega gospodarstva izrekla podporo in želi, da bodo pokazali, kaj znajo in zmorejo in dosegli vrhunske rezultate.

GZS je že maja 2020 z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS–ZŠZ) za obdobje aktualnega olimpijskega ciklusa, ki traja do konca leta 2024, sklenila sporazum o institucionalnem partnerstvu, ki je podlaga za sodelovanje GZS in OKS–ZŠZ na področju povezovanja in promocije športa in gospodarstva.

Šport po besedah Cantaruttija presega zgolj športne okvire, saj se na športnih dogodkih ne tkejo vezi le med športniki, predstavniki klubov, zvez, olimpijskih komitejev, športnimi funkcionarji, ampak tudi med predstavniki držav in gospodarstveniki. Poleg tega pa predstavlja pomemben dejavnik zdravega sloga življenja, ki nenazadnje prispeva k oblikovanju skupne identitete in tesnejšega povezovanja tudi znotraj lokalnih skupnosti. Tako marsikatero podjetje v lokalnem okolju pomembno prispeva k vzpostavljanju pogojev za množično športno udejstvovanje otrok pa tudi odraslih ter podpira športne dogodke.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.