Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacija kmetijskih in živilskih podjetij odhaja na EXPO 2020 v Dubaj

V ospredju Poslovni forum »Slovenia – The Green Table of Europe«

Na poslovnem forumu se bo predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi. V okviru poslovnega obiska bodo gospodarstveniki iz 23 podjetij obiskali tudi največji specializirani živilski sejem v regiji »Gulfood«.

Z obiskom poslovne delegacije kmetijskih in živilskih podjetij se zaokroža niz priprav in promocij podjetij za uspešen nastop na trgu Združenih arabskih emiratov in trgih regije Bližnjega vzhoda. 

V sklopu predpriprav so že bile uspešno izvedene naslednje aktivnosti:

Osrednji dogodek obiska poslovne delegacije na EXPO je poslovni forum »Slovenia – The Green Table of Europe«. Dogodek se bo odvijal 14. februarja 2022 na slovenskem paviljonu. Na njem bodo predstavljene najboljše rešitve s področja kmetijstva in živilske industrije v Sloveniji ter pomen celotne panoge za slovenski prostor.

Izpostavljene bodo dobre prakse podjetij, njihov prodajni asortima, ki je lahko zanimiv za trg ZAE in trge Bližnjega vzhoda. Predstavljeno bo tudi sodelovanje v okviru partnerstva SRIP Hrana. Najpomembnejša pa je krepitev poslovnega mreženja slovenskih podjetij s potencialnimi partnerji s ciljnih trgov.

Na poslovnem forumu bo zbrane nagovoril tudi dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Slednji bo skupaj z gospodarsko delegacijo obiskal tudi specializirani sejem Gulfood, na katerem se srečajo svetovni proizvajalci hrane, uvozniki in distributerji živil.

Delegacijo od 13. do 16. februarja 2022 organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT, na njej pa sodeluje 44 gospodarstvenikov.

Gospodarska zbornica Slovenije je kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na EXPO 2020 Dubaj koordinator izbranih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov. V novembru smo pripravili delegacijo s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, decembra delegacijo digitalizacija in umetna inteligenca, januarja pa še dve delegaciji; logistično in lesarsko.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.