Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacija gradbeništva in komunalnega gospodarstva na EXPO 20202 v Dubaj

Na poslovnem forumu, ki bo 23. marca 2022 na Paviljonu Slovenije, bodo sodelovali predstavniki 17 slovenskih gradbenih in komunalnih podjetij, ki so aktivno delovala v procesih načrtovanja sodobnih tehnoloških procesov projektov oskrbe s pitno vodo in ter odvajanja in čiščenja odpadnih voda, izvedbe številnih komunalnih infrastrukturnih projektov, digitalne transformacije slovenskih komunalnih podjetij ter uvajanja inovativnih rešitev zagotavljanja kvalitete pitne vode na področju oskrbe s pitno vodo, uvajanja instrumentacije, nadzora in avtomatizacije urbanega sistema odvajanja odpadnih voda kot tudi v številnih drugih razvojnih procesih.

V ospredju bo udeležba na poslovnem forumu »Public Infrastructure Projects in the Field of Drinking Water Supply & Wastewater Collection & Treatment«. 

Delegacija si bo ogledala tudi komunalno in energetsko infrastrukturo Abu Dhabija ter Dubaja ter 250MW hidroelektrarno Hatta, Dubai Electricity and Water Authority (DEWA).

Tako gradbeno kot komunalno gospodarstvo sodi med pomembne stebre slovenskega gospodarstva. Številni projekti, ki so bili na področju prometne, komunalne, energetske, socialne, zdravstvene in stanovanjske infrastrukture izvedeni v zadnjih tridesetih letih, so plod domačega tehnološkega znanja in razvoja, od projektiranja, izgradnje do upravljanja in vzdrževanja.

Delegacijo od 20. do 25. marca 2022 organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT. 

Gospodarska zbornica Slovenije je kot partner pri izvedbi slovenskih gospodarskih delegacij na EXPO 2020 Dubaj koordinator izbranih delegacij in tematsko obarvanih poslovnih forumov. V novembru smo pripravili delegacijo s področja naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, decembra delegacijo s področja digitalizacije in umetne inteligence, januarja dve delegaciji; logistično in lesarsko ter februarja delegacijo s področja hrane in kmetijstva.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.