Mediji

Arhiv: Na GZS obeležili svetovni dan meroslovja z dogodkom Dan meroslovja 2022 na temo Meroslovje v digitalni dobi

Dogodek je organizirala sekcija SiMER, ki združuje proizvajalce, uporabnike in distributerje merilne opreme in deluje v okviru GZS - Zbornice elektronske in elektroindustrije, skupaj z Uradom RS za meroslovje.

Udeležence so uvodoma nagovorili generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar MGRT Samo Zajc, direktor Urada RS za meroslovje dr. Samo Kopač in predsednik sekcije SiMER mag. Matjaž Lindič. Poudarili so pomen merilne opreme, saj industrija 4.0 narekuje digitalizacijo procesov, pri tem pa so glavno gonilo podatki. Ključnega pomena je, da so ti verodostojni za nadaljnje odločitve, kar pomeni, da so zajeti v realnem času in na ustrezen način z ustrezno opremo.

Generalni direktor GZS je pri tem izpostavil, da »digitalizacija danes ni več izbira, ampak je nuja. V globalnem gospodarstvu je jasno: kdor ni hiter, odziven in prilagodljiv, zaostane. Digitalizacija pomeni nov razvojni izziv za slovensko gospodarstvo in hkrati tudi slovensko meroslovje.«

Zanimivi gosti so navdušili udeležence s svojim strokovnim znanjem in bogatimi izkušnjami iz prakse s področja digitalizacije. Odlična udeležba potrjuje, da obstaja zavedanje, kako pomembno vlogo ima meroslovje v vseh procesih gospodarstva.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.