Mediji

Arhiv: Že četrtič v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 12. junija 2022, v Chicago, Združene države Amerike, odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po delegacijah v letih 2017 (New York), 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh) in 2019 (Chicago). V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu.

 

Tokratne delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetij VUDEX d.o.o., Pohištvo POTOČNIK, Aleš Potočnik s.p., MURALES d.d., DONAR d.o.o., L.ASK d.o.o. ter Lesarskega grozda. Gre za profilirane ponudnike, večina z izkušnjami pri izvozu na trg ZDA, ki trg ZDA nagovorjajo z nišnimi, »high-end« ter contract izdelki in storitvami.

V ta namen bodo v Chicagu obiskali specializirani sejem industrijskega oblikovanja NeoCon (www.neocon.com) in se na njem sestali s potencialnimi ameriškimi partnerji. Poleg tega bo organiziranih več poslovnih sestankov ter predstavljeno poslovno okolje v Chicagu ter trendi na področju pohištva. Organiziran bo tudi sestanek s predstavniki slovenske poslovne skupnosti v Chicagu in njihovimi lokalnimi partnerji.

Gospodarsko delegacijo v New York, ki bo potekala med 12. in 17. junijem 2022, organizira SPIRIT Slovenija s finančno podporo Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter partnerjema – Lesarskim grozdom Slovenije in Gospodarsko zbornico Slovenije. Pri izvedbi dogodka aktivno sodeluje tudi Slovensko-ameriški poslovni klub iz Clevelanda.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.