Mediji

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem v obalno-kraški regiji

Koper, 10. junij 2022 - Na Primorski gospodarski zbornici (PGZ) so danes podelili priznanja najboljšim inovatorjem v obalno-kraški regiji. Dve inovaciji  se potegujeta tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.


Na letošnji natečaj se je prijavilo 7 podjetij, kar je več kot prejšnja leta. Kot je izpostavil predsednik komisije za inovacije pri PGZ dr. Aleš Lipnik, so inovacije nujno potrebne za rast celotne družbe, delo komisije pa mora biti namenjeno predvsem temu, da inovatorje usmeri v nadaljnje izboljšave.

Najvišji oceni sta prejeli inovaciji družb Atech d.o.o. in Titus Dekani d.d., ki bosta tudi sodelovali na nacionalnem tekmovanju. Komisija je ob tem podelila še bronasti priznanji družbama TF lab d.o.o. in Befine d.o.o. Tri inovacije so prejele priznanja za prispevek z inovativnosti: Srednja tehniška šola Koper, podjetje Nattura in Titus Technologies.

Na prireditvi sta prisotne inovatorje pozdravili Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS, in mag. Marija Čebular Zajec z Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo na MGRT, inovatorji pa so se seznanili tudi z aktivnostmi in možnostmi sofinanciranja Urada za intelektualno lastnino RS.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.