Mediji

Arhiv: Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica že 20 let z razpisom in priznanji spodbuja inovativno kulturo v regiji. Na letošnjem razpisu je z 19 inovacijami sodelovalo več kot 56 inovatorjev in 8 skupin. Na današnji jubilejni prireditvi je zbornica podelila 5 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronasta priznanja. Štiri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije se bodo potegovale tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na Nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.

Štiri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije so se uvrstile tudi na nacionalno tekmovanje: Virus SW 128 (PIPISTREL VERTICAL SOLUTIONS d.o.o.), Tesno obrizgan stator elektromotorja oljne črpalke za hibridni avtomatski menjalnik z dvojno sklopko (KOLEKTOR MOBILITY d.o.o.), Zaganjalnik AZF HD za kamionsko industrijo  (MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.) in GLOSSIQ d.o.o., ki je za inovacijo Glossiq – Virtualni pomočnik v svetu lepote prejel še priznanje za Inovacijski izziv 2022: Z inovacijami presegamo meje. Prejemnik zlatega priznanja je tudi NORD DRINKS d.o.o. za inovacijo Osvežilna gazirana aromatizirana alkoholna pijača brez sladkorja in sladil.

Opis inovacij

Na slovesni podelitvi priznanj so inovatorje nagovorili Julijan Fortunat, predsednik Upravnega odbora GZS Severno Primorske gospodarske zbornice in predsednik uprave Salonit Anhovo d.d., Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS, Sašo Kogovšek, podžupan Mestne občine Nova Gorica ter mag. Karin Žvokelj, direktorica Urada RS za intelektualno lastnino. Predstavili so se tudi učenci OŠ Cerkno, ki so na tekmovanju POPRI 2022 zasedli 3. mesto v kategoriji osnovne šole.

Ob 20. obletnici podelitve priznanj najboljšim inovatorjem v regiji so zahvalo za zasluženo delo prejeli tudi člani komisije za ocenjevanje na Severno Primorski gospodarski zbornici: Matej Stres, predsednik komisije, dr. Tine Cencič, Damjan Jurjavčič, Ivan Kosmač, Ludvik Kumar, Andrej Košiček, Matej Petrič in dr. Aleš Turel.

Informacije glede zaščite intelektualne lastnine so prav posebej za inovatorje nudili strokovnjaki iz Urada za intelektualno lastnino.

 

»V zadnjih dveh desetletjih smo na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici kar precej časa namenili spodbujanju inovacijske kulture v regiji, saj se zavedamo, da so inovacije gonilo razvoja in si zaslužijo posebno mesto. Na dosedanjih razpisih je  skoraj 800 inovatork in inovatorjev ter 33 inovacijskih skupin prijavilo kar 236 inovacij in v tem obdobju smo podelili 83 zlatih, 103 srebrne in 50 bronastih priznanj. Rezultati nam vlivajo dodatno motivacijo, da se bomo trudili še naprej,« je izpostavila direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica mag. Nevenka Volk Rožič.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.