Mediji

Arhiv: Državno odlikovanje Anki Lipušček Miklavič, podpredsednici GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij

Predsednik Republike Slovenije je v torek, 30. avgusta, na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil državno odlikovanje Anki Lipušček Miklavič, red za zasluge za prispevek k razvoju slovenskega agroživilstva in gospodarstva ter za ohranjanje lokalnih običajev posoške regije.

 

Zgodba Anke Lipušček Miklavič je zgodba o uspehu - a najprej o trdem delu in trdni odločenosti. Leta 1995 se je pridružila novoustanovljenemu zadružnemu podjetju Mlekarna Planika v Kobaridu. Mlekarno je s spretnimi načini sodelovanja povezala s proizvajalci iz Posočja, ki so se zato lahko odločili ohraniti tradicionalne načine pridelave mleka ali pa so se k njim vrnili. Nastali so inovativni domači lokalni izdelki in močna blagovna znamka. Mlekarna Planika je postala ambasador hiše okusov doline Soče, gibalo gospodarskega življenja Posočja, uveljavlja pa tudi sonaravno skrb za svoje neposredno okolje in v svojo proizvodnjo uvaja sončno elektrarno in sistem za čiščenje odpadnih voda. V letošnjem letu je Anka Lipušček Miklavič po skoraj treh desetletjih odšla iz Planike, ki je medtem zrasla v agrogospodarski čudež gornjega Posočja, njeno ime pa pozna vsa Slovenija.

 

Anka Lipušček Miklavič je prejemnica priznanja Občine Tolmin za pomembne uspehe na področju kmetijstva, gospodarstva, ohranjanja krajine in prepoznavnosti regije. V letih od 2011 do 2019 je vodila upravni odbor Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije. Kot podpredsednica Gospodarske zbornice je zarisala pot odličnosti razvoja slovenskih živilskih in kmetijskih podjetij in poskrbela, da je zbornica postala pomemben reprezentativni zastopnik kmetijskih in živilskih podjetij

 

Iskrene čestitke!

 


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.