Mediji

Arhiv: Izšla nova publikacija LEPILA & TESNILNE MASE - proizvodnja v Sloveniji

Ljubljana, 14. septembra 2022 - GZS - Združenje kemijske industrije (ZKI) je pripravilo dvojezično slovensko-angleško e-publikacijo "Lepila in tesnilne mase - proizvodnja v Sloveniji" o tehnološkem razvoju na tem področju in vsestranski uporabnosti tovrstnih izdelkov.

Publikacija »LEPILA & TESNILNE MASE - proizvodnja v Sloveniji« izpostavlja pomen proizvodnje lepil in tesnilnih mas v slovenskem prostoru, ki se ga premalo zavedamo. Ta namreč zagotavlja namreč tako tradicionalno uveljavljene kot tudi mnoge napredne rešitve spajanja različnih materialov in elementov, s čimer omogoča funkcionalnost neštetih nepogrešljivih izdelkov. Z lepili in tesnilnimi masami med drugim bistveno zmanjšamo toplotne izgube v stavbah ali popravimo izdelke in s tem olajšamo ponovno rabo ter recikliranje in omenjeni zeleni prehod. Poslovne odličnosti ter naprednosti te dejavnosti ni mogoče spregledati, na kar kaže dejstvo, da konkurira tudi v zahtevnem mednarodnem okolju in ima nenazadnje dolgo tradicijo.

Izid publikacije namensko sovpada z obeleženjem 50-letnice delovanja Združenja evropskih proizvajalcev lepil in tesnilnih mas FEICA. Na svečanem dogodku konference FEICA v Hamburgu, ki poteka med 14. in 16. septembrom 2022 in kjer bo predvidoma več kot 500 udeležencev, bo predsednik Delovne skupine za lepila in tesnilne mase ZKI pri GZS Marko Štrukelj (TKK) predstavil slovensko publikacijo tudi v mednarodnem okviru.

Publikacija je za ogled na voljo na naslovu: https://pravakemija.si/wp-content/uploads/2022/09/lepila-proizvodnja-v-sloveniji.pdf.

***
Kemijska industrija je eden glavnih stebrov gospodarstva in je ključna za zeleni prehod celotne družbe, saj dobavlja in razvija materiale in izdelke praktično vsem ostalim dejavnostim ter potrošnikom. 

Združenje kemijske industrije (ZKI) pri Gospodarski zbornici Slovenije je predstavnik ožje kemijske, farmacevtske, gumarske in plastično predelovalne industrije. Del te panoge so tudi proizvajalci lepil in tesnilnih mas, ki so pod okriljem ZKI povezani v Delovno skupino za lepila in tesnilne mase. Le-ta je kot združenje proizvajalcev že skoraj 25 let član evropskega združenja proizvajalcev lepil in tesnilnih mas FEICA, ki v letu 2022 praznuje 50-letnico delovanja.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.