Mediji

Na srečanju predsednika vlade in ministrov za gospodarstvo in infrastrukturo s predstavniki gospodarstva na GZS o svežnju ukrepov za soočanje energetske draginje

Osrednja tema današnjega srečanja so bila izhodišča za ukrepe pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen energentov v prihodnjem letu. Vlada bo zakonodajne predloge za naslovitev energetske draginje v gospodarstvu sprejemala prihodnji teden.

Predsednik GZS Tibor Šimonka je po srečanju dejal, da so predstavniki vlade in gospodarstva v dosedanjih usklajevanjih opravilo veliko dela, čeprav evropske smernice ustvarjajo določene nejasnosti. Izrazil je zadovoljstvo nad pripravljenostjo in zagotovilom vlade, da bo dodatne pripombe in nejasnosti izpostavila v pogovorih z Evropsko komisijo, kar naj bi gospodarstvu prineslo stabilnost in predvidljivost. Dodaj je, da so na sestanku razčistili nekatere nejasnosti glede subvencijske sheme. 

Izjava:

Predsednik Vlade RS dr. Robert Golob je povedal, da naj bi vlada tri sklope ukrepov, ki so bili predstavljeni, potrjevala naslednji teden … Danes so bile zelo koristne pripombe gospodarstva, kako narediti shemo pomoči še bolj izvedljivo in učinkovito, je dodal in potrdil, da se bodo integrirale v zakonske predloge.

Izjava:

Minister za gospodarstvo Matjaž Han je glede energetskega paketa pomoči izrazil željo, da bi zakon imel absolutno podporo v Državnem zboru, predvsem pa podporo gospodarstva.

Izjava:

Infrastrukturni minister Bojan Kumer pa je napovedal, da bo že v petek nov sklic štabne krizne skupine, ki naj bi razčistila nekatere podrobnosti. V aktivnem dialogu bodo te razjasnili tudi z EK. Shemo želijo prilagoditi specifikam slovenskega gospodarstva.  Kumer je obenem ponovil poziv elektrogospodarstvu in dobaviteljem plina, da se vedejo racionalno in ponudijo slovenskemu gospodarstvu najboljše možne tržne pogoje glede cene in količin. Kot je dodal, stanje na tem področju še ni zadovoljivo.

Izjava:

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.